У Бердянську після ремонту відкрили школу №1, відновлену за підтримки Уряду Німеччини

По матеріалам пресс-службы исполкома
17.05.2018 · 14:27 · переглядів - 3887

Сьогодні, 17 травня, після ремонту відбулось урочисте відкриття Бердянської школи №1

У Бердянську після ремонту відкрили школу №1, відновлену за підтримки Уряду Німеччини

Ремонтні роботи було проведено в рамках проекту Ініціативи інфраструктурної програми для України, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ за дорученням Уряду Німеччини у співпраці з Бердянською міською радою.

У заході взяли участь Бердянський міський голова Володимир Чепурний, його заступник Юлія Дойнова, директор проекту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» Бербель Швайгер, менеджер проекту Олег Флітер, представник технічного нагляду Андрій Баньковський, координатори проекту GIZ: Євген Лосєв, Андрій Яндюк, Олег Кравченко, голова комітету мікрорайону «Центр міста» - Інна Щєтиніна, керівництво ЗОШ №1, начальник відділу освіти Володимир Липський, співробітники відділу інвестиційної та міжнародної діяльності, керівники шкіл міста та учні ЗОШ №1.

Чепурной Владимир

«Цього року ми вже вдруге присутні на відкритті бердянської школи після ремонту, проведеного за кошти Уряду Німеччини товариством GIZ. Цього разу наші привітання – учням та вчителям школи №1. Дозвольте від вашого імені подякувати пані Барбель Швайгер, менеджерам та координаторам проекту, будівельникам за теплі та світлі класи; за оновлену їдальню, спортивний зал, туалети; за нові меблі та новий спортивний майданчик.
Ми щиро дякуємо Уряду Німеччини та товариству GIZ за те, що вони допомагають розвивати інфраструктуру міста у період, коли Бердянськ став новою батьківщиною для багатьох тисяч внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської областей.
Наша співпраця з товариством продовжується: вже намічено перспективи реалізації найбільш важливих проектів, а сьогодні секретар міської ради Олексій Холод на запрошення керівництва товариства GIZ бере участь у Міжнародній конференції «Діяти спільно: Партнерство та Діалог», що відбувається у м. Києві за участі високопосадовців», – висловив слова вдячності міський голова Володимир Чепурний.

У 2014-2016 роках Бердянськ прийняв найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб серед міст, які розташовані недалеко від контактної лінії. Іноді кількість переселенців у місті перевищувала 10% від кількості місцевого населення. GIZ підтримали міську владу, щоб впоратися з величезним навантаженням на соціальні державні установи, насамперед школи.

У школі №1 було проведено заміну покрівлі і ремонт системи водовідведення, ремонт санітарних приміщень актових та спортивних залів, були замінені вікна та встановлено двері з функцією «антипаніка», встановлено нове енергозберігаюче освітлювальне обладнання, змонтовано пандус. Крім того, для школи було закуплено шкільні меблі та спортивне обладнання.

Проведені ремонтні роботи забезпечили більш комфортні умови навчання та роботи для школярів та працівників освітнього закладу.

Після урочистого перерізання червоної стрічки директор школи Наталя Волкова провела для гостей екскурсію оновленою школою та запросила усіх до оновленої актової зали, де вдячні учні представили для гостей концертну програму.

Довідка:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток. Крім того, німецька співпраця охоплює запобігання ВІЛ/СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході країни. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок