Бердянці вийшли на мітинг на підтримку Олега Сенцова

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
19.05.2018 · 21:55 · переглядів - 1406

В суботу в Бердянську відбувся мітинг на підтримку українського режисера, бранця Кремля Олега Сенцова

Бердянці вийшли на мітинг на підтримку Олега Сенцова

Акція, нажаль, не була багаточисельною. Бердянці своєю присутністю та підписами під листом до свого земляка висловили підтримку Олегу Сенцову.

Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист та письменник. В травні 2014 року був затриманий у Сімферополі. Російські силовики звинуватили Сенцова у підготовці теракту на 9 травня. 25 серпня 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

14 травня поточного року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Про це він повідомив в записці, яку передав через адвоката.

"Я, Сенцов Олег, гражданин Украины, незаконно осужден российским судом и находящийся в колонии города Лабытнанги, объявил бессрочную голодовку с 14 мая 2018 года. Единственным условием ее прекращения является освобождение всех украинских политзаключенных, которые находятся на территории РФ. Вместе и до конца! слава Украине", - написав Олег Сенцов.

Впродовж тижня в Україні та країнах Європи пройшли акції на підтримку Олега Сенцова. 19-го травня, в суботу, на мітинг вийшли й бердянці. На площі Єдності декілька десятків чоловік підтримали свого земляка. Бердянці також вирішили направити листа Олегу зі словами підтримки.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок