Проблема «з душком». Мешканці вул. Пушкіна та Азовського проспекту скаржаться на «Піч-Піт» та «Пивбар №1»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
24.05.2018 · 16:59 · переглядів - 3014

До редакції звернулась мешканка будинку по вул. Пушкіна, 17 з проханням сприяти у вирішенні проблеми систематичного засмічення каналізації і утворення «запашних» калюж на проїзній частині. Міська влада обіцяє врегулювати проблему.

Проблема «з душком». Мешканці вул. Пушкіна та Азовського проспекту скаржаться на «Піч-Піт» та «Пивбар №1»

За інформацією Тетяни Румянцевої - мешканки Пушкіна, 17, місцеві вже досить тривалий час ведуть безуспішну боротьбу з балансоутримувачем їх будинку «Коменерго» та адміністрацією кафе «Піч-Піт». Проблема в тому, що кафе та мешканці будинку користуються спільною каналізацією, через що система постійно засмічується і поблизу будинку та на проїзній частині утворюються смердючі калюжі. Комунальники - «Коменерго» та «Бердянськводоканал» на звернення мешканців перекладають відповідальність один на одного, а проблема залишається не вирішеною.

В курсі проблеми і депутат від даного округу Віталій Байдала. На наше звернення він повідомив, що добре обізнаний про дану проблему. Однак її вирішення полягає в налагодженні ефективної господарської діяльності кафе, вбудованих у житловий будинок («Піч-Піт» та «Пивбар №1») та ефективної роботи комунальних служб.

Байдала Виталий

Проблема в тому, що заклади харчування, в силу специфіки своєї діяльності, мають обладнувати каналізації жироловками, спеціальними витяжками та іншими приладами. Якби ці заходи були виконані, таких проблем не було б, - вважає Віталій Байдала.

На черговій сесії міської ради Віталій Байдала дав протокольне доручення спеціалістам УЖКГ проаналізувати дану проблему та знайти варіанти її вирішення, адже в цій частині міста може виникнути колапс.

Прокоментував ситуацію і профільний заступник мера Григорій Горячов.

Горячев Григорий

Співробітники «Бердянськводоканалу» проінспектували дану ділянку. За їх висновками каналізація забита жирами, оскільки в кафе відсутні пристрої для їх вилову. Комунальники найближчим часом прочистять трубу, - повідомив редакції Григорій Горячов.

Однак прочищення каналізації лише тимчасово вирішить проблему, на це заступник мера порадив мешканцям будинку написати колективне звернення на його ім'я, після чого мерія буде вживати заходи до власників кафе.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 23 квітень, вівторок 2024
вчора, 22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок