Підприємці закликають відмінити рішення сесії про заборону продажу алкоголю до затвердження регуляторного акту

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
05.06.2018 · 16:59 · переглядів - 2210

В мерії відбулось засідання робочої групи з додержання принципів регуляторної політики. Планувалось запустити регуляторну процедуру з приводу заборони продажу алкоголю в Бердянську в нічний час.

Підприємці закликають відмінити рішення сесії про заборону продажу алкоголю до затвердження регуляторного акту

В результаті — запуск процедури відклали на тиждень, а підприємці закликали владу скликати позачергову сесію і відмінити діючу заборону на реалізацію спиртного з 23:00 — 10:00.

Засідання робочої групи видалось напруженим і з безліччю зауважень та пропозицій від підприємців та депутатів. Так, за підрахунками Івана Братенькова заборона продажу алкоголю в період з 23:00 — 10:00 призведе до скорочення надходжень до міського бюджету близько 3-х мільйонів гривень. Адже, на цей період припадає до 30% продажу алкоголю за добу.

Заступник міського голови Юлія Дойнова оприлюднила статистику правопорушень  скоєних в стані алкогольного сп'яніння. За 2016-2017 рік, в Бердянську зафіксовано 1467 таких випадків. Профільний заступник мера також навела порівняльну характеристику інших міст України, де після введення обмежень на продаж алкоголю в нічний час суттєво скоротилась кількість правопорушень, скоєних в нетверезому стані.

Присутні підприємці зауважили, що наведена статистика по Бердянську не відображає, що скоєні правопорушення відбулись саме в період  23:00 — 10:00. Колишній депутат, а нині підприємець Ольга Бойко заявила, що прийняте депутатами рішення протизаконне і закликала Бердянську спілку промисловців та підприємців проявити принципову позицію і оскаржити дане рішення в суді. Також підприємці наголосили, що даний проект рішення є дискримінаційним і порушує права підприємців, які легально продають спиртні напої. Також пролунала інформація, що мережі супермаркетів, не зважаючи на чинну заборону, все одно продають алкоголь і в нічний час. На це Юлія Дойнова закликала правоохоронців ретельніше перевіряти торговельні мережі, адже рішення сесії поширюється на них, як і на інших суб'єктів господарювання.

Начальник управління економіки Юлія Орлова повідомила, що ухвалене рішення сесії про заборону продажу алкоголю в нічний час було прийнято у зв'язку з тим, що законодавець зобов'язав місцеві ради ввести обмеження з продажу алкогольних напоїв.

Підприємці запропонували через регуляторний акт ввести заборону на продаж алкоголю з 00:00 — до 7:00, а рішення сесії відмінити. В підсумку запустити регуляторну процедуру вже сьогодні не вдалось. Всі пропозиції мають систематизувати та відобразити в регуляторному акті.

 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок