Агонію «ТБ-Бердянськ» продовжили. В мерії знайшли варіант додаткового фінансування комунального телебачення

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
06.07.2018 · 13:44 · переглядів - 1550

Комунальне «ТБ-Бердянськ» перебуває в глибокій економічній кризі, в якій опинилось через політику міської влади

Агонію «ТБ-Бердянськ» продовжили. В мерії знайшли варіант додаткового фінансування комунального телебачення

Це підтверджується і заходами, які вживаються чиновниками для підтримки стагнуючого підприємства. Для залучення додаткових коштів, розпорядники бюджетних коштів окремо замовили послуги телекомпанії.

На черговому засіданні конкурсної комісії із закупівель відділ освіти та ДЮСШ замовили послуги з виготовлення та трансляції інформаційних відеосюжетів та передач комунальному телебаченню. Загальна сума — 125 тисяч гривень. З них 98 тисяч гривень витратить відділ освіти на замовлення передач про діяльність загальноосвітніх та дошкільних закладів освіти, 27 тисяч — на висвітлення діяльності ДЮСШ.

Нагадаємо, виділені бюджетом кошти на висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування освоює приватна телекомпанія «Юг» - 620 тисяч гривень. Це майже половина всіх асигнувань. Очевидно, що за таких умов комунальна телекомпанія була приречена на збитковість за підсумками року. Враховуючи, що підприємству замовили додаткових послуг на 125 тисяч гривень — криза вже настала.

Чиновники комплексного бачення по майбутньому міського телебачення не озвучують, а скоріше за все, його й зовсім не мають. Проблеми вирішуються хаотично, по мірі їх надходження.

Поглиблює кризу загальнодержавна політика з приводу переходу від аналогового до цифрового мовлення. «ТБ-Бердянськ», як і приватний телеканал місцевого мастильного магната, нову ліцензію не отримали. Тож майбутнє двох телекомпаній залишається примарним.

Враховуючи означені проблеми, 125 тисяч для місцевого комунального телеканалу жодним чином кардинально на ситуацію не вплинуть. Нестача коштів буде відчуватись й надалі. Однак апробований сьогодні спосіб замовлення послуг «ТБ-Бердянську» розпорядниками коштів, дозволить проіснувати бердянському комунальному телебаченню ще деякий час.




Останні новини Бердянська
27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок