Служби зайнятості  - попереджаємо торгівлю людьми

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
03.08.2018 · 12:42 · переглядів - 803

Одним з напрямів роботи служби зайнятості є організація та проведення заходів з попередження та протидії торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці.

Служби зайнятості  - попереджаємо торгівлю людьми

З метою попередження та всебічного інформування про небезпеку неврегульованої зовнішньої трудової міграції 03 серпня поточного року в Бердянському міському центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для безробітних громадян на тему «Запобігання  нелегальній трудовій міграції, торгівлі  людьми, експлуатації дитячої праці». На захід запрошено 30 безробітних і заступника голови правління, психолога громадської правозахисної організації «Егіда-Запоріжжя» Заїкіну Наталію.

Метою даного заходу було розширення уявлення та поглиблення розуміння причин і наслідків безробітних про трудову міграцію, торгівлю людьми та експлуатацію дитячої праці.

Під час заходу присутніх ознайомлено з законодавчими засадами та можливостями легального працевлаштування громадян України за кордоном, а також перевагами офіційного легального працевлаштування перед нелегальним.

Психолог Наталія Заїкіна ознайомила присутніх з поняттям «торгівля людьми», розповіла про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні за кордоном.

Учасники семінару також дізнались про порядок в’їзду-виїзду громадян України за кордон, документи які необхідні для легального в’їзду в іншу державу, легальне працевлаштування, що таке ліцензія, договір із посередником, страховка, безготівковий рахунок, консульський захист.

Наприкінці зустрічі учасники семінару отримали буклети, що містять корисні поради для тих, хто зібрався за кордон та контактні дані Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми.

Слід відмітити, що така форма інформаційно–просвітницької роботи дає змогу громадянам України уникати помилок при виїзді за межі України. Та надає контактну інформацію організацій, до яких слід звертатися, якщо проблеми вже виникли.

Довідково: семінари для безробітних громадян на тему «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» за участю  представників громадської правозахисної організації «Егіда-Запоріжжя» відбудуться 07, 09 серпня о 10-00, 21 вересня о 13-00 та 04 жовтня 2018 року о 14-00.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок