Через два роки після анонсування, у Бердянську повернули місту 5 гектарів з-під табору за борги фірми

По матеріалам Наші гроші
15.08.2018 · 08:47 · переглядів - 871

Господарський суд Запорізької області рішенням від 2 серпня за позовом Бердянської міськради розірвав договір оренди землі з ТОВ “Будівельна компанія “Укрбурвод” через несплату нею 410 тис. грн.

Через два роки після анонсування, у Бердянську повернули місту 5 гектарів з-під табору за борги фірми

Згідно з матеріалами справи, Бердянська міська рада та ТОВ “Будівельна компанія “Укрбурвод” у 2006 році уклали угоду оренди ділянки площею 5,23 га по вул. Бахчисарайській, 5 для розміщення дитячого оздоровчого табору. Строк дії угоди сторони згодом остаточно визначили – до 2031 року.

Розмір орендної плати не вказувався, однак згодом з’ясувалося, що фірма з січня 2015 по березень 2018 жодного разу не сплатила за оренду і заборгувала 410 тис. грн.

З огляду на це, міськрада звернулася до суду для розірвання договору оренди землі, що суд і задовольнив. Підставами для цього вказувалася систематична несплата оренди ТОВ “Будівельна компанія “Укрбурвод” та відповідно порушення істотних умов договору.

Житомирське ТОВ “Будівельна компанія “Укрбурвод” належить київському бізнесмену Сергію Сподіну.

Про намір розірвати договір з вказаною фірмою заявляли ще з 2016 року, борг тоді складав 65 тис. грн. Позов же подали лише у травні 2018 року. Інформації щодо стягнення міськрадою 450 тис. грн з “Укрбурвод” у судовому реєстрі знайти не вдалося.

На цій ділянці знаходиться дитячий оздоровчий табір “Чайка”. “Укрбурвод” здавало табір в оренду.

Втім, у цей час у Житомирі з “Укрбурвод” стягували мільйонні іпотечні борги і до сьогоднішнього дня банк намагається отримати дозвіл житомирського суду на продаж комплексу будівель за адресою вказаного табору на прилюдних торгах. Загальна вартість нерухомості – 4,7 млн грн.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок