В Бердянську припинили чергове браконьєрство під виглядом «наукового лову»

По матеріалам пресс-службы полиции
18.08.2018 · 10:21 · переглядів - 2920

Під виглядом науково-дослідних робіт правопорушники здійснювали лов бичку у промислових масштабах. У «браконьєрів» було вилучено понад 5 тонн риби.

В Бердянську припинили чергове браконьєрство під виглядом «наукового лову»

У зв’язку із масовим нерестом риби, зокрема бичка,  промисловий вилов дозволено лише у певний період часу. Проте, суб’єкти господарювання знаходять методи та засоби для того, щоб продовжити вилов риби пропри існуючі заборони. Задля цього використовують корумповані зв’язки у профільних державних установах.

Так, оперативниками управління захисту економіки у Запорізькій області Нацполіції було встановлено, що риболовні підприємства, прикриваючи злочинну діяльність офіційними документами, отриманими від державного Інституту, здійснювали вилов морської риби.

Відповідно документів приватним судновласники проводили науково-дослідні роботи, так званий науковий вилов риби, але насправді займалися безконтрольним виловом риби. При цьому, кількість водних біоресурсів, яка щодня виловлювалась, значно перевищувала необхідні обсяги для наукових досліджень.

У межах кримінального провадження оперативники обласного УЗЕ та слідчі Бердянського відділу поліції на одному з суден приватного підприємця вилучили понад 2 тонни щойно виловленого бичка, а на складі у м. Бердянськ – понад 3 тонни.

Під час досудового розслідування буде з’ясовуватися причетність до вказаних правопорушень і посадових осіб профільного відомства, які надали необхідну дозвільну документацію на вилов біоресурсів вищезазначеним суб’єктам господарювання.

Санкція ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) КК України передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до трьох років.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок