В наступному році карантинні рослини опрацьовуватимуть хімікатами

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.08.2018 · 14:42 · переглядів - 424

Боротьба з карантинними рослинами з року в рік в Бердянську видається малоуспішною. На апаратній нараді в мерії комунальники розповіли про тестування ядохімікатів для винищення амброзії.

В наступному році карантинні рослини опрацьовуватимуть хімікатами

Керівник КП “Зеленосп” Володимир Шаповалов доповів, що його підприємство наразі працює в мікрорайонах 8 березня та Колонія. Однак ситуація в місті по винищення карантинних рослин залишає бажати кращого. Так, депутат міської ради Надія Новак на цій же нараді звернулась до міського голови із закликом звернути увагу на курортну Слобідку, за її словами, амброзію там не викошували геть зовсім.

Володимир Чепурний дав розпорядження своєму профільному заступнику вжити заходів для вирішення проблемного питання на Слобідці.

Поряд із цим, керівник комунального підприємства “Профдезінсекція” Генадій Проценко заявив, що його підприємство в тестовому режимі перевірило хімікати для винищення амброзії.

- Ми обробили пустир поблизу турбази “Парус”. Певні результати є і їх можна помітити. Однак шкідлива рослина посохла лише в тих місцях, де ми дуже щільно, як під час зливи, заливали траву. Необхідно визначитись з концентрацією речовини для її ефективного використання, - доповів Геннадій Проценко.

Міський голова Володимир Чепурний дав розпорядження завершити ці роботи найближчим часом, щоб в наступному році, в травні-червні обробити хімікатами молоді паростки шкідливої рослини. Таким чином, до сезону цвітіння амброзії вже не буде.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок