Недолуга реформаторська діяльність - як стиль керівництва. На сесії депутатам знову пропонують голосувати за абсурд

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
22.08.2018 · 09:31 · переглядів - 1478

Ви ще не звикли до шквалу абсурдних рішень, брехливих заяв та відвертих казусів від нинішньої влади? Якщо ні, то бердянська мерія докладе максимум зусиль, щоб подібні прояви «управлінської майстерності» вас більше не дивували.

Недолуга реформаторська діяльність - як стиль керівництва. На сесії депутатам знову пропонують голосувати за абсурд
Автор фото @lvitosl Instagram

На чергову сесію міської ради вкотре виноситься проект реорганізації виконавчого комітету. За останні два з половиною роки перебування при владі, “корпорація” вже декілька разів змінювала структуру виконавчого комітету і кожного разу в сторону збільшення чисельності чиновників. Якщо зробити флешбек на 5 років, то побачимо, як пристрасно виступали депутати з групи Пономарьова проти проведення будь-яких реорганізацій в мерії та палко наголошували про необхідність скорочення чиновників. Зрозуміло, що отримавши владу “принципові” політики про свої ж виступи забули.

В даному проекті рішення передбачається збільшенні чисельності співробітників управління житлово-комунального господарства і в підсумку складе 29 фахівців (нині 25), вводяться додаткові посади до ЦНАПу. Всього чисельність чиновників збільшиться на 6 одиниць.

Відділ економіки, навпаки, скорочується — з 20 до 17 спеціалістів. В структурі управління економіки ліквідується сектор економічного контролю за діяльністю комунальних підприємств. Натомість в управлінні ЖКГ створюється інший, аналогічний відділу, який ліквідовують — сектор економічного аналізу. На цьому детальніше зупинимось.

Виконання робіт і їх моніторинг сконцентрують в одних руках

Тобто, згідно логіки чиновників профільний заступник міського голови з питань ЖКГ контролюватиме сам себе. На початковому етапі створення відділу моніторингу передбачалось, що фахові економісти будуть контролювати діяльність комунальних підприємств — їх закупівлі, освоєння бюджетних коштів, виконання робіт та ін. На цьому наполягали члени Дорадчого комітету, який в подальшому був розпущений міським головою.

На етапі налагодження діяльності сектору керівники комунальних підприємств в один голос виступили рішуче проти роботи даного відділу. Зрозуміло, що зайва підзвітність непотрібна жодному з директорів. Сьогодні ж, нинішні чиновники вирішили провести реорганізацію, яка нівелює попередні напрацювання.

Перепідпорядкувати функції перевірки управлінню, яке несе відповідальність за виконані робіт — вершина геніальності нинішніх можновладців. Все, що витворяють нинішні управлінці вкладається у відомий вислів - “Когда казалось, что уже достигли самого дна, снизу постучали.”... Стукати «знизу» у виконкомі не втомлюються вже більше двох з половиною років...




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок