До одного року ув'язнення за незаконний прийом металобрухту світить жителю Приморського району

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
27.08.2018 · 16:22 · переглядів - 1280

Приморським відділом Бердянської місцевої прокуратури Запорізької області приділяється постійна увага боротьбі з незаконними операціями із металобрухтом.

До одного року ув'язнення за незаконний прийом металобрухту світить жителю Приморського району

Зокрема у серпні поточного року до Приморського районного суду Запорізької області обвинувальний акт у кримінальному проваджені вказаної категорії.

Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець Приморського району не будучи суб’єктом підприємницької діяльності, в порушення вимог Закону України «Про металобрухт» від 05 травня 1999 року № 619-XIV, незаконно, здійснював операції з металобрухтом, тобто приймав від фізичних осіб за готівковий розрахунок лом чорних та кольорових металів і зберігав його з метою його подальшого продажу.

В ході обшуку вказаного приміщення виявлено та вилучено брухт чорних металів загальною вагою 1200 кілограмів.

У максимально стислі строки зібрана достатня кількість доказів для завершення досудового розслідування та обвинувальний акт за ч. 1 ст. 213 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) за фактом незаконного прийому брухту кольорових і чорних металів скеровано до Приморського районного суду Запорізької області.

Покарання за вчинення зазначеного злочину передбачено штраф від тисячі п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до одного року.

Прокурор приморського відділу
Бердянської місцевої прокуратури

Константин Федорченко




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок