Пенсіонерка представила свою першу персональну виставку вишитих робіт у Бердянському художньому музеї

По матеріалам ТВ-5
10.09.2018 · 09:35 · переглядів - 854

Ганна Вержиковська, мешканка Бердянська, за двадцять років після виходу на пенсію, не згасла, а розцвіла, представивши у Бердянському художньому музеї імені Ісаака Бродського свою першу персональну виставку вишитих робіт


У п’ятдесят років успішна закрійниця Ганна Вержиковська через хворобу змушена була йти на пенсію по інвалідності. Щоб вийти з важкого психологічного і фінансового становища, почала займатися вишивкою. Допомогла досвідчена наставниця — відома у Бердянську майстриня Тамара Єрмакова. Цей момент Тамара Єрмакова пам’ятає досі. Каже, такої талановитої учениці у неї ніколи не було. Зупинитися жінка вже не могла. Ганна годинами могла сидіти, створюючи за допомогою нитки та голки неповторні образи — пейзажі та портрети, квіти та ікони. За двадцять років творчої роботи, жінка забула про свої хвороби та негаразди, віддаючи частинку свого настрою, душі і таланту тим, кому пощастило побачити її вишиті картини.

Перша персональна виставка Ганни Вержиковська проходить у Бердянському художньому музеї. Тут представлені понад сто робіт. Експозиція вишитих робіт Ганни Вержиковської працюватиме в одному з найбільших залів Бердянського художнього музею протягом місяця.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок