У Бердянську немає хворих на холеру

По матеріалам пресс-службы исполкома
12.09.2018 · 08:56 · переглядів - 444

Про це на позачерговому засіданні постійної міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доповіла завідувач інфекційним відділенням КУ БМР “Бердянське територіальне медичне об'єднання” Ірина Власова.

У Бердянську немає хворих на холеру

Нагадаємо, житель Дніпропетровської області, який відпочивав з 23 по 31 серпня у нашому місті, через погане самопочуття (ніби-то після вживання креветки) звернувся до міської лікарні, а через деякий час самовільно її покинув та повернувся у своє місто. Лікарі надіслали його аналізи до обласного лабораторного центру, де було виявлено холерний вібріон. З моменту виявлення випадку захворювання було розроблено план заходів з локалізації та ліквідації вогнища холери у Бердянську. Як розповіла завідувач відокремленого підрозділу “Бердянський міськрайонний відділ Державної установи “Запорізькій обласний лабораторний центр МОЗ України” Олександра Кікарош, на сьогодні увесь цей план виконано, нових випадків захворювання немає. “Усі дослідження об’єктів навколишнього середовища не дали ніяких знахідок холерного вібріона. Захворюваність за цей період, як і за увесь серпень, не відрізняється якимись нехарактерними цифрами для даного періоду у порівнянні з минулими роками. І, враховуючи, що сьогодні закінчується строк другого інкубаційного періоду, ми вважаємо, що вогнище холери у м. Бердянськ можна закрити”, - відзначила Олександра Кікарош.

Завідувач інфекційним відділенням КУ БМР “Бердянське територіальне медичне об'єднання” Ірина Власова розповіла, що з моменту виявлення захворювання на базі інфекційного відділення міської лікарні було розгорнуто холерний госпіталь. На теперішній час росту захворювань на кишкові інфекції немає. Згідно з епідсезоном захворюваність стандартна. Щоденно до інфекційного відділення поступають від 6 до 10 хворих. Такий рівень захворюваності спостерігається практично щорічно.

“Люди, які контактували із хворим, були ізольовані та обстежені. Ми отримали негативні посіви на кишкову групу та холеру, тож із діагнозом “здорові” пацієнти були виписані. На сьогодні у Бердянську хворих на холеру немає”, - відзначила Ірина Власова.

Вислухавши усіх доповідачів, члени постійної міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій одноголосно прийняли рішення про закриття вогнища холери у м. Бердянськ.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок