Підходи до зимового утримання міських територій в Бердянську не зміняться

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
31.10.2018 · 14:10 · переглядів - 693

До початку зимової негоди враховуючи, що зараз готується проект бюджету на наступний рік ми поцікавились у керівника КП “Бердянськекотранс”, чи планується внести зміни в утриманні доріг та тротуарів в 2019-му році?

Підходи до зимового утримання міських територій в Бердянську не зміняться

Питання готовності комунальних служб до зими щороку стабільно підіймається на рівні міської влади з кінця літа і впродовж всієї осені. Картина завжди незмінна — служби готові, техніка справна, матеріалів для утримання доріг достатньо. Готові на 100%. Однак перші ж, навіть, незначні опади, демонструють наявність серйозних проблем в міському господарстві. Останні дві зими відзначились вкрай незадовільним станом міських територій під час зимової негоди та неоднозначними заявами чиновниками - “Зима в цьому році, як ніколи” і т.п.

Також щороку комунальники і керівництво міста підкреслює, що для якісної розчистки тротуарів не вистачає двірників. На минулій апаратній нараді секретар міської ради Олексій Холод заявив, що якість прибирання міських територій покращиться. Очевидно, що за умови збільшення штату працівників покращиться і зимове утримання міських територій. Однак подібного роду заяви вже неодноразово лунали від міського голови Володимира Чепурного, але ситуація так і не змінилась. Як буде в цьому році зрозуміємо за один-два місяці.

В будь-якому випадку, навіть за умови збільшення штатної кількості двірників, технологічний процес прибирання вулиць не зміниться. Люди, як і раніше будуть змушені розпочинати роботу о 4-й годині ранку, щоб встигнути розчистити та посипати основні пішохідні зони. Автоматизація цього процесу і пришвидшила б роботу, і полегшила б завдання комунальникам. Керівник КП “Бердянськекотранс” Іван Братеньков, коментуючи ситуацію редакції підтвердив, що підприємство потребує нової техніки, однак в бюджетній заявці на наступний рік цього не відображено...

На підприємстві навіть є техніка для очистки тротуарів, однак на одну годину роботи необхідно витратити майже каністру палива, - переконує Іван Братеньков. Попри необхідність запровадження автоматизованого процесу прибирання тротуарів, цим питанням, поки що, не займаються.

В цілому ж, Іван Братеньков відзначив, що підприємство готове до зимової негоди. 4 піскорозкидача, екскаватор, трактори — всі справні. УЖКГ проводить закупівлі матеріалів для зимового утримання доріг. В разі сильних опадів на допомогу комунальникам вийде техніка міських підприємств.

В цілому — місто готове до зими 2018-2019, однак підходи до утримання територій залишаться незмінними. Тож, можемо спрогнозувати, що відбуватиметься на вулицях в січні-лютому...




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок