Бердянські перевізники вимагають від мерії збільшення компенсації, інакше — нове підвищення тарифів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.11.2018 · 17:06 · переглядів - 2254

Засідання планово-бюджетної комісії відвідала делегація приватних підприємців, які надають послуги з пасажирських перевезень

Бердянські перевізники вимагають від мерії збільшення компенсації, інакше — нове підвищення тарифів

Перевізники наполягають на необхідності перегляду розміру компенсації за перевезення пільговиків, інакше — знову розпочнеться процедура перегляду тарифів.

За інформацією начальника Управління праці та соціального захисту населення Наталі Токмань в цьому році в міському бюджеті передбачено 3,1 млн. гривень на компенсацію перевезень в пасажирському транспорті пільгових категорій населення. На місяць це виходить 300 тисяч гривень.

За підрахунками перевізників, в Бердянську користується пільгами майже кожен другий пасажир. Передбачена компенсація покриває проїзд лише одного пільговика. Все інше — соціальне навантаження на підприємців. Перевізники також повідомили депутатів, що в Запоріжжі вже підвищили вартість проїзду в громадському транспорті через зростання вартості пального. Підприємці наголошують, що вони сумлінно виконують взяті на себе зобов'язання, послуги надають якісно, але працюють вони вже “на межі”. Крім того, один з присутніх перевізників наголосив, що при підвищенні тарифу до 6-ти гривень, рентабельність була закладена на рівні всього 5%, а в умовах нового стрибку цін та інфляції понад 10% бізнесменам не вигідно працювати... Тому підприємці закликають владу переглянути формулу нарахування компенсації за перевезення пільгових категорій населення.

Позицію перевізників підтримав депутат міської ради Олександр Свідло, відзначивши, що люди не готові сьогодні навіть чути про ймовірне підвищення вартості проїзду, тому міська влада повинна знайти шляхи вирішення проблемної ситуації. Комісією прийнято рішення доручити Наталі Токмань та начальнику фінуправління мерії Наталі Бочковій визначити можливості для збільшення компенсацій перевізникам. Мова йде про збільшення суми в два рази — з 3-х — до 6-ти мільйонів.

Заяви перевізників і підтримка комісії виглядають цілком логічно і виправдано, якби в пам'яті не була свіжою процедура підвищення вартості проїзду, яку провели в цьому році. Тоді, як і зараз, без відповіді залишились питання щодо визначення пасажиропотоку по маршрутам, не проаналізовано зміни під час курортного сезону. В основі тарифу закладені середньостатистичні показники. Заяви про рентабельність в 5% взагалі сміхотворні. Чому так стверджуємо, ми описували в своїх матеріал пів року тому.

В будь-якому випадку абсолютно правий Олександр Свідло в оцінці ситуації — народ не готовий до нового підвищення тарифів. Якщо ж влада з підприємцями спробує знову без чітких цифр та розрахунків вкотре протягти питання “коригування” тарифів, навряд чи містяни знову “проковтнуть” таку оборудку.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок