Звідки у дітей агресія?

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
23.11.2018 · 16:59 · переглядів - 1009

Що найменше третина українських школярів були жертвами цькування з боку однолітків. Такими є дані Інституту соціальної та політичної психології.

Звідки у дітей агресія?

Не виключенням стає і наше місто Бердянськ. Так, учень однієї із шкіл у період з 5-го по 8-й клас був учасником численних конфліктних ситуацій: бійки, словесні конфлікти, образи учнів, погана поведінка на уроках. Згідно шкільної характеристики хлопець агресивний, задиркуватий, постійно у центрі скандалів та бійок.

Так, указаний учень Ф., не досягнувши віку з якого настає кримінальна відповідальність, спричинив такі тілесні ушкодження своєму однолітку, що останній потрапив у лікарню. Неповнолітній Ф. за малозначним приводом спровокував бійку з потерпілим, повалив його на землю та продовжив бити, наносячи удари ногами по голові та тулубу лежачого.

Про вказану подію батьки постраждалої дитини дізнались із соціальної мережі «Інстаргам», де відео з побиттям їхнього сина, очевидно було викладено «героєм», та ще накладено на музичну композицію, популярну серед підлітків.

Наразі Бердянською місцевою прокуратурою зайнято принципову позицію: 31.10.2018 клопотання про застосування до неповнолітнього Ф. примусових заходів виховного характеру у вигляді направлення неповнолітнього до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків до його виправлення строком на 1 рік направлено до суду. Проведено підготовче слухання, потерпілою стороною заявлено цивільний позов про відшкодування моральної шкоди.

Прокурор Бердянської 
місцевої прокуратури
юрист 1 класу

Марина Миколаївна  Мельник

Тэги: буллинг



Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок