Землесос «Меотида» завершив днопоглиблення в Бердянському порту та почав працювати у Маріуполі

По матеріалам пресс-службы АМПУ
29.12.2018 · 16:14 · переглядів - 603

Власне днопоглиблювальне судно ДП «АМПУ» «Меотида» завершило експлуатаційне днопоглиблення на підхідному каналі Бердянського порту та передислоковане до Маріуполя.

Землесос «Меотида» завершив днопоглиблення в Бердянському порту та почав працювати у Маріуполі

Менш ніж за 40 днів (з 17 листопада) землесосу вдалось вилучити близько 45 тисяч куб. м ґрунту, а загалом, протягом року, було вилучено понад 100 тис. куб. м. «Виконання цих робіт допомогло покращити умови судноплавства на підхідному каналі – зазначили у Адміністрації морського порту Бердянськ.— Однак, потреба порту в днопоглиблювальних роботах не може бути вирішена однією лише «Меотидою». В планах на 2019 рік — збільшення прохідної осадки до 7,9 м, тож ми дуже сподіваємось на позитивне завершення тендеру, оголошеного АМПУ».

24 грудня поточного року «Меотиду» було знов передислоковано до Маріупольського морського порту, де з 26 грудня землесос поновив виконання днопоглиблення на підхідному каналі Вугільної гавані, яке буде продовжуватися протягом січня 2019 року доки дозволять погодні умови.

З початку 2018 року орієнтовний обсяг днопоглиблення, виконаний земснарядом, становить понад 360 тис. куб. м.

Нагадаємо, Адміністрація морських портів України оголосила два тендери на проведення днопоглиблювальних робіт в портах Азовського моря. Обсяг робіт, який необхідно виконати у Бердянському порту, складає 1,85 млн куб. м, з них: 1,4 млн куб. м — на підхідному каналі і 466 тис.куб. м — на внутрішній акваторії порту. Очікувана вартість робіт — 430 млн грн. без ПДВ. У порту Маріуполь обсяг днопоглиблення складає 1,9 млн куб. м. Основні роботи (1,79 млн куб. м) належить провести на підхідному каналі Вугільної гавані, і 115 тис. куб. м — в акваторії порту. Очікувана вартість днопоглиблення — 460 млн грн. без ПДВ.

Заявки на участь в конкурсах на проведення експлуатаційного днопоглиблення в морських портах Бердянськ і Маріуполь приймаються до 14 січня 2019 р. Відповідна інформація опублікована в системі електронних закупівель ProZorro.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок