Порт Бердянськ отримає власну кабельну електролінію та підвищить надійність енергозабезпечення

По матеріалам АМПУ
11.01.2019 · 14:37 · переглядів - 1000

Бердянська філія ДП АМПУ розпочала підготовку до прокладання нової незалежної кабельної лінії електроживлення порту Бердянськ напряму від підстанції ПАТ «Запоріжжяобленерго». Реалізація проекту дозволить вже наприкінці весни значно підвищити надійність електропостачання порту та знизити витрати на обслуговування мережі.

Порт Бердянськ отримає власну кабельну електролінію та підвищить надійність енергозабезпечення

Необхідність незалежного підключення порту Бердянськ до електромережі зумовлена тим, що він споживає велику кількість електроенергії, але отримує її від міських районних електричних мереж (БМРЕМу). Це ставить роботу порту у залежність від безперебійного функціонування міської мережі електропостачання. Обладнання власної кабельної лінії з одного боку зменшить навантаження на міську мережу, а з іншого збільшить надійність електропостачання морського порту Бердянськ. До того ж експлуатація нової власної електромережі здешевить вартість її обслуговування та технічного забезпечення у порівнянні з існуючою схемою.

В керівництві Адміністрації морського порту Бердянськ зазначають, що «облаштування нової кабельної лінії необхідно задля забезпечення подальшого розвитку Бердянського морського порту, та збільшення його енергетичної безпеки, адже БФ ДП «АМПУ» отримає більш надійну схему електропостачання».

Загальна вартість робіт  складає близько 15 млн грн. Здійснюватимуться вони за рахунок власних коштів Адміністрації морських портів України. Підрядною організацією виступило ТОВ «ЕДС - ІНЖИНІРИНГ». Наразі вже розроблено проект та ведуться розвідувальні роботи. Повністю завершити прокладення КЛЕП планується вже до кінця квітня поточного року.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок