Платити по-новому: Виконком затвердив нові тарифи «Тепломережі»

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.01.2019 · 16:59 · переглядів - 3809

Нові тарифи на послуги «Тепломережі» вступають в силу з 1-го лютого. Незважаючи на цілий ряд зауважень громадськості, виконком затвердив підвищення вартості теплопостачання для населення та організацій різних форм власності

Платити по-новому: Виконком затвердив нові тарифи «Тепломережі»

Сенсації не відбулось. В питаннях тарифоутворення, не зважаючи про який вид послуг йдеться, виконком систематично ігнорує пропозиції громадськості і займає сторону ініціаторів перегляду тарифів. Так трапилось і на засіданні виконавчого комітету від 15-го січня. Члени виконкому затвердили підвищення вартості теплопостачання для населення з 39 грн. 58 коп. до 48 грн. 25 коп. за квадратний метр. Нові тарифи вступають в силу з 1-го лютого поточного року.

Громадські активісти Володимир Звягільський та Вадим Скорик навели цілий ряд прикладів, де саме порушено процедуру та, які виявлено недоліки при розрахунку тарифу. Більше того, як зазначив Звягільській виявлені ним порушення та недоліки озвучувались на засіданнях спеціальної комісії, яка була створена для вивчення обґрунтованості підвищення тарифів, однак жоден з наведених фактів не було враховано.

Одним з головних аргументів чиновників мерії була відповідь, що процедура пройшла обговорення і комісія затвердила обґрунтованість наданих «Тепломережею» тарифів. Окремо активісти зазначили, що з порушеннями пройшли і громадські слухання, на що і юрист «Тепломережі», і юристи виконкому наголосили, що за новою процедурою затвердження тарифів взагалі не вимагається проведення громадських слухань.

Тривале емоційне обговорення завершилось одноголосним затвердженням нових тарифів. Володимир Звягільській заявив, що дане рішення оскаржить в суді і обов'язково доб'ється відміни проголосованого проекту в судовому порядку.

Зміни в законодавстві про передачу повноважень місцевим органам влади із затвердження тарифів позбавило місцевих чиновників можливості виправдовуватися за непомірно високу вартість комунальних послуг за рахунок НКРЕ. Відтепер міська влада несе повну юридичну і політичну відповідальність за ухвалені тарифні рішення.

Тэги: тарифы



Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок