Водний колапс — в мерії охарактеризували масштаби аварії і... подякували нардепам

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.01.2019 · 12:22 · переглядів - 11035

На позачерговій сесії міської ради директор КП “Бердянськводоканал” Олександр Македонський охарактеризував масштаби аварії на каналізаційному колекторі і зробив дуже стриманий прогноз — до вечора 29-го січня планується для стоків обладнати лоток відкритого типу, після чого можна відновити водопостачання.


За інформацією Олександра Македонського потребує заміни 150 метрів труби, колектор обвалився в 4-х місцях. Комунікації прокладено на глибині 7 метрів, тому для робіт залучили спеціальну техніку з Маріуполя. Екскаватор прибув завдяки зусиллям нардепа Валентирова, відзначив директор “Бердянськводоканалу”.

На заміну 150 метрів труби необхідно 1,6 мільйона гривень. Нове обладнання вже замовили і найближчим часом воно має надійти до Бердянська. Варто відзначити, що навіть депутати із провладної більшості з явною роздратованістю вимагали від Олександра Македонського конкретики з приводу термінів відновлення водопостачання. Директор комунального підприємства під тиском депутатів дуже стримано заявив, що за вдалого розвитку подій, обладнати відкритий лоток для проходження стоків розраховують до вечора 29-го січня. Після цього можна буде говорити про відновлення водопостачання. Роботи на місці аварії проводяться без перерви. Конкретні причини обвалу Олександр Македонський не назвав, однак відзначив, що на трубі виявлено корозію.

Враховуючи очевидну стриманість Олександра Македонського, озвучені строки обладнання лотку відкритого типу дуже туманні.

Подібні аварії в Бердянську відбуваються не так часто, хоча проблеми з водопостачанням в останній рік повторюються дедалі частіше. За масштабами, обвал колектору можна порівняти із газовим колапсом, який трапився в Бердянську восени 2015-го року, в розпал передвиборчої кампанії. Нагадаємо, тоді в ході передвиборчих баталій, майже по всьому місту невідомими були розвішані листівки, в яких в аварії на газоводі було прямо звинувачено колишнє керівництво міста на чолі з Олексієм Бакаєм. Цікаво, як би сьогодні відреагували нинішні представники влади, якби повторилась подібна провокація, з оприлюдненням персональних номерів телефонів Володимира Чепурного та нардепа Олександра Пономарьова?

А тим часом, коли половина міста залишається без води і терміни відновлення водопостачання залишаються туманними, в мерії продовжують подяки висловлювати народним депутатам. Схоже, що виголошувати слова “завдяки пітримці нардепів” нинішнє керівництво міста може набагато краще, ніж виконувати свої прямі функціональні обов'язки.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок