В Бердянську затвердили ставку єдиного податку і розглядають можливість розширення курортного збору

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.01.2019 · 19:25 · переглядів - 1404

На позачерговій сесії міської ради депутати затвердили ставки єдиного податку для Бердянська, а також для до новоприєднаних територій — сіл Азовське, Нововасилівка, Шовкове та Роза

В Бердянську затвердили ставку єдиного податку і розглядають можливість розширення курортного збору

Ухваленим рішенням податок для Бердянська та сіл зрівняли. Так, підприємці першої групи сплачуватимуть — 10% від прожиткового мінімуму (192 гривні), для другої групи — 18% від мінімальної заробітної платні (751 гривня). Для Нововасилівки розмір податку збільшився на 3% (раніше було 15%)​ а для Азовського зменшився на 2% (було 20%).

Також затверджено і новий принцип нарахування курортного збору. Відтепер за один день проживання сплачуватиметься 0,1 % від мінімальної зарплатні за одну людину. Це 4 гривін 17 коп. Крім того, депутат Микола Рудницький вніс пропозицію розглянути варіанти розширення курортного збору. На його думку необхідно зобов'язати людей, які ведуть курортний бізнес, сплачувати цей податок. В підсумку це має призвести до збільшення надходжень до міського бюджету за результатами курортного сезону.

Начальник фінансового управління Наталя Бочкова заявила, що з наступного тижня буде створена спеціальна робоча група, яка займатиметься даним питанням. До її складу увійдуть також депутати і представники громадськості.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок