Група посадовців Європейського Союзу високого рівня в Бердянську

По матеріалам пресс-службы исполкома
31.01.2019 · 09:03 · переглядів - 3008

З 27 січня по 2 лютого група посадовців Європейського Союзу високого рівня відвідує райони України, прилеглі до Азовського моря.

Група посадовців Європейського Союзу високого рівня в Бердянську

Делегацію високого рівня очолив Петер Ваґнер, керівник Групи підтримки України при Єврокомісії. До складу делегації також увійшли представники низки інших департаментів Єврокомісії.

Гості за круглим столом зустрілися із Народним депутатом України Олександром Пономарьовим, міським головою Володимиром Чепурним, секретарем міської ради Олексієм Холодом, депутатом міської ради, представником України в Палаті місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Катериною Марченко та заступниками міського голови.

Міський голова Володимир Чепурний привітав учасників делегації, подякував їм за увагу та допомогу нашому місту, а також окреслив пріоритети, які потребують підтримки європейських партнерів. Серед них — інфраструктурні проблеми (дороги та забезпечення водою), розвиток економіки регіону та реалізація екологічних проектів, покращення рівня послуг, які надаються жителям міста, а також відновлення спортивної інфраструктури.

Пономарев Александр

“Особисто я однією із головних задач вважаю фінансування автомагістралі Н30 “Бердянськ - Василівка”. В умовах, коли морське сполучення із Бердянськом практично не можливе, є питання із інфраструктурою залізничної дороги, але їх усунення потребує і багато часу і коштів, зокрема електрифікації гілки до міста, в цих умовах автомобільна дорога на Бердянськ набуває життєво важливого значення”, - наголосив Народний депутат України Олександр Пономарьов.

Петер Ваґнер, керівник Групи підтримки України при Єврокомісії, відзначив, що головна мета візиту - ознайомитися із ситуацією в цілому вздовж узбережжя Азовського моря.

 - У Європейському Союзі задумалися, яким чином ми можемо ще допомогти Україні для того, щоб полегшити щоденне життя людей, підтримати Україну. Для нас дуже важливо знайти конкретні проекти, які можуть дати відчутні результати для населення. Тому з одного боку ми перебуваємо у регіоні, щоб показати нашу солідарність, але з іншого боку ми хочемо ознайомитися із ситуацією, щоб подумати, яким чином ми можемо надати нашу конкретну допомогу, - відзначив Петер Ваґнер.

У рамках візиту до Бердянська учасники делегації також зустрілися із головами ОСББ міста, щоб поговорити про можливості, які пропонує новостворений фонд енергоефективності. Це перша подібна зустріч, де була представлена нова програма, яка розроблена спільно з українською стороною для того, щоб допомогти у сфері енергоефективності.

За результатами висновків, які отримає місія, ЄС проведе оцінку того, як посилити підтримку Приазов’я – зокрема, ґрунтуючись на чинних програмах та у співпраці з європейськими фінансовими інституціями.

P.S. Один з членів мониторінгової місії ЄС на своїй сторінці у Facebook поділився відео поїздки європейської делегації по дорозі до Маріуполя та Бердянська.

 - Їдемо по лівій стороні. У Великобританії? Ні! Це головна дорога до Маріуполя і це перше, що помітила у регіоні Азовського моря місія ЄС високого рівня з пошуку фактів, - написав член місії Давид Стулік.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок