У вовчиці, яка у січні покусала трьох людей біля Нововасилівки, виявлено сказ

По матеріалам пресс-службы исполкома
05.02.2019 · 15:05 · переглядів - 2371

Накладені карантинні заходи. Нагадаємо, 12 січня у СОТ “Енергія” біля с. Нововасилівка вовчиця напала на двох жінок і одного чоловіка.

У вовчиці, яка у січні покусала трьох людей біля Нововасилівки, виявлено сказ

Їх було госпіталізовано до лікарні, надано необхідну медичну допомогу та проведено вакцинацію. Наразі постраждалі знаходяться під контролем лікарів. Вовчицю, яка напала на людей, було вбито, голову тварини спеціалісти Бердянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області направили до Запорізької регіональної лабораторії на дослідження. Труп тварини було спалено, проведено усі необхідні заходи згідно інструкції по ліквідації сказу. Попередній діагноз був негативний, але додаткові дослідження, експертні висновки яких надійшли сьогодні, показали, що вовчиця була хворою на сказ. Тому згідно інструкції сьогодні на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії були накладені карантинні заходи на осередок сказу.

Начальник Бердянського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Дмитро Дойнов нагадав, що сказ це невиліковна хвороба, врятувати від якої може тільки своєчасне зроблене щеплення. Лікування цієї хвороби немає.

За рішенням комісії карантинні обмеження накладаються на територію СОТ “Енергія” с. Нововасилівка. Загрозливою зоною також визнано СОТ “Якір” та СОТ “Таврія” с. Нововасилівка.

На комісії також затверджено заходи з ліквідації осередку сказу, рекомендовано проводити широку роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики сказу, а також організувати та провести семінари та заняття з медпрацівниками з проблеми епідеміології, клініки та профілактики.

 - Це необхідно, тому що сказ зараз змінив свої клінічні прояви, - відзначив Дмитро Дойнов.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок