Фахівці БТМО опановують комп'ютерний томограф

По матеріалам БТМО
20.02.2019 · 10:45 · переглядів - 1667

Триває завершальна стадія підготовки до використання комп’ютерного томографа у практиці надання сучасних медичних послуг пацієнтам Бердянського територіального медичного об’єднання.

Фахівці БТМО опановують комп'ютерний томограф

Доки у столиці, куди надіслана уся необхідна документація, відбуваються останні погодження та оформлення усіх необхідних дозволів, медичні працівники БТМО не гають час.

Наразі відбувається навчання лаборантів і лікарів радіологічного відділення. Представник фірми «Медгарант» Денис Заіка разом з представником фірми-виробника з Китаю знайомлять фахівців з можливостями сучасного діагностичного обладнання, методиками його використання, особливостями, правилами застосування і обслуговування.

- Завдяки спільним зусиллям адміністрації БТМО, спеціалістів нашої фірми, яка займається імпортом, встановленням і обслуговуванням найсучаснішого медичного обладнання, зокрема, виробництва компанії Neosoft, одного з лідерів світового ринку засобів комп’ютерної томографії, бердянські медики отримали найсучасніший комплекс досліджень, - підкреслив Денис. – 64-зрізовий комп’ютерний томограф, придбаний Бердянським ТМО, дозволяє отримувати докладну картинку дослідження і за рахунок програмного забезпечення мати або 3D-зображення, або вивчати стан окремих систем. Це дозволяє лікарям отримати найбільш докладну інформацію для послідовного грамотного лікування. Як будь-яка система, що потребує сталого електропостачання, з метою належного управління діяльністю апарата і отримання максимальної якості зображень, томограф до мережі підключено з використанням ізолюючого трансформатора. Завдяки безперервній зйомці в процесі обертання отримуються вичерпні дані, які згодом з використанням цифрової системи реконструкції забезпечують зображення, необхідне для діагностики. Це обладнання також надає можливості проведення досліджень під певними кутами нахилу, забезпечуючи необхідні ракурси; з використанням рентгенконтрастних речовин. А потужна система обробки і реконструкції зображення дозволяє лікарю докладно вивчати системи і органи у різних ракурсах.

Лаборанти і лікарі радіологічного відділення мали можливість не лише опанувати крок за кроком процес використання томографа, але й отримали вичерпні відповіді на всі запитання, ознайомилися з тонкощами і застереженнями.

Пацієнтам не варто ставитися до обстеження на комп’ютерному томографі, як до якоїсь новомодної витівки, - наголосив на одному із застережень завідувач радіологічним відділенням БТМО Олександр Барсук. – Навіть під час звичайного рентгенологічного дослідження пацієнт отримує певну дозу опромінення. А обстеження на КТ відповідає відразу 120-150 рентгенівським знімкам і доза опромінення відповідна. Тому такі дослідження слід застосовувати виключно за призначенням лікаря у разі виправданої необхідності. Ситуації на кшталт: от щось там дошкуляє, піду зроблю КТ, - слід запобігати.

Наостанок, відповідь на цілком слушне запитання: чому досі не доступні бердянцям медичні послуги з використанням придбаного за майже 19 млн. грн. і доставленого п’ять місяців тому комп'ютерного томографа?

Усі роботи з відповідної підготовки приміщень, необхідних комунікацій, встановлення і налагодження складного обладнання успішно виконані. Триває фахова підготовка персоналу. Необхідна документація у повному обсязі підготовлена і відправлена на розгляд дозвільних органів у Київ. Докладається максимум зусиль для пришвидшення процесу отримання належних узгоджень і дозволів. Тепер все залежить від оперативності складної бюрократичної системи.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 березень, вівторок 2024
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок