В Бердянських школах триває Місячник профорієнтації

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
07.03.2019 · 16:21 · переглядів - 299

Ми живемо в сучасному світі, майже щодня все навколо нас змінюється: модернізується архітектура, культура та живопис пропонують безліч трендових напрямків, все більш актуальними стають IT-технології, а отже змінюється попит на ринку праці та вимоги до кандидатів різноманітних професійних сфер діяльності стають більш жорсткішими.

В Бердянських школах триває Місячник профорієнтації

Медичний маркетолог, молекулярний дієтолог, рециклінг-еколог, спеціаліст із навігації в умовах Арктики та дизайнер віртуальних світів. Всі ці слова – це не терміни із футуристичного блокбастеру, а цілком реальні професії майбутнього. Уже в найближчі 15-20 років і в Україні, і в світі будуть затребувані зовсім нові спеціалісти, які не лише розбиратимуться у своїй галузі, а й матимуть крос-галузеву спеціалізацію.

Саме з метою поглибити знання учнів, щодо актуальних професій, ознайомити із сучасним ринком праці, активізувати увагу на майбутньому виборі професії та побудові власної кар’єри, 1 березня поточного року провідний фахівець з профорієнтації Бердянського міськрайонного центру зайнятості Костенко Ю.О. завітала до Бердянської Гімназії №2 та провела профорієнтаційний урок з висвітленням аспектів побудови кар’єри.

Юлія Костенко зробила акцент саме на тому, якими надпрофесійними уміннями та навичками необхідно володіти для того, щоб стати затребуваним спеціалістом, ознайомила учнів зі схемою вдалого вибору професії, продемонструвала за допомогою мультимедійного та методичного обладнання професії найближчого майбутнього. Як виявилось у ході уроку, діти дещо дезорієнтовані у виборі майбутньої професії. Саме тому Юлія Олексіївна розповіла про веб-базовану платформу «Моя професія: консультаційна мережа», яку розробила служба зайнятості, ці тести надають змогу пізнати себе та сфокусувати увагу на певних видах майбутньої професії.

Наприкінці заходу діти закріпили свої знання за допомогою профорієнтаційних ігор та тестів за методикою Є.А. Климова.




Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок