До виборів 10 днів, а в окружній комісії пристрасті вже вирують

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
21.03.2019 · 10:06 · переглядів - 1837

Засідання окружної комісії від 20-го березня відзначилось рядом суперечок, взаємних звинувачень та відвертої недовіри. Частина членів комісії гостро засудила рішення голови Олега Новікова оскаржити рішення Запорізького окружного адміністративного суду.

До виборів 10 днів, а в окружній комісії пристрасті вже вирують

Нагадаємо, 17 березня Запорізький окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував Постанову комісії тервиборчкому №78 “Про затвердження складу дільничних виборчих комісій та розподілу невикористаних квот”. Тоді Бердянська окружна комісія не зареєструвала кандидатури до дільничних комісій двох кандидатів в Президенти. Дане рішення голова комісії Олег Новіков оскаржив в апеляції. Ряд членів комісії обурило таке рішення голови, адже дане питання було ухвалено одноосібно без розгляду на засіданні комісії.

На засіданні 20-го березня комісія розглянула 10 питань, однак дана тема стала основною для палкої дискусії. Частина членів комісії висловила претензії голові з приводу його одноосібного рішення, без голосування на комісії, оскаржити рішення суду. Пропонувалась навіть поставити дане питання на голосування, щоб визначити позицію комісії з приводу даного питання. На голосування цю пропозицію так і не винесли, мотивувавши тим, що справа вже розглядається в суді і тепер залишається дочекатись рішення апеляції. Як стало відомо в ході дискусії, витрати на оскарження Запорізького окружного адміністративного суду покрив голова комісії за власний кошт...

Після тривалих суперечок ряд членів комісії висловили побажання, що в подальшому комісію будуть інформувати про всі події, які стосуються організації та проведення виборів в 78 виборчому окрузі. Завершили засідання закликом залишити осторонь попередні непорозуміння і в майбутньому працювати чесно, відкрито та прозоро.

Тэги: выборы 2019



Останні новини Бердянська
сьогодні, 27 квітень, субота 2024
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок