Раціональний управлінський підхід відсутній — звідси проблеми в міському господарстві

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
29.03.2019 · 12:59 · переглядів - 1088

Проблеми ЖКГ для нинішньої міської влади стали серйозним випробуванням. Наскільки успішно можновладці долають їх — містяни вже зробили висновки. Цьому чимало причин, одна з них — відсутність раціонального управління. Наведемо один незначний, але показовий приклад.

Раціональний управлінський підхід відсутній — звідси проблеми в міському господарстві

Щороку з першими теплими весняними днями, комунальники скаржаться на низький рівень свідомості містян, які створюють стихійні звалища. З року в рік з міського бюджету виділяють сотні тисяч гривень на вивезення звалищ. Самі комунальники зазначають, що одна з причин їх утворення складування на міських територіях обрізаного гілля. При чому стосується це і деяких організацій міста, які після проведених робіт залишають купи обрізаних гілок на узбіччях дороги чи на зелених зонах. Пізніше до цього гілля додаються і побутові відходи, як результат — стихійне звалище.

Вивезення гілля з приватних домоволодінь для комунальних підприємств це додаткові видатки, які в подальшому перекладаються на міський бюджет. Як вдалось встановити нашій редакції, на балансі КП "Ритуал" є спеціалізована техніка для подрібнення гілок вартістю ≈ 300 тисяч гривень. Більше того, вона перебуває у справному стані.

Ответ на запрос

Ответ на запрос

Че не доцільніше було б залучити цю техніку для утилізації гілля? Чи не дозволило б це зменшити видатки бюджету на вивезення стихійних звалищ, яких би, цілком ймовірно, було б менше, якби гілля подрібнювалось і в значно більших обсягах вивозилось з міських територій? Крім того, цю ж техніку могли б експлуатувати спеціалісти КП "Зеленгосп", які також витрачають купу часу, зусиль та коштів на складання гілок для їх подальшого транспортування.

Якщо техніка є в наявності, вона справна, то чому ж вона не експлуатується? Звідси і питання про раціональність управлінських рішень нинішньої команди мера.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок