У Бердянська є шанс стати містом-партнером проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні"

По матеріалам пресс-службы исполкома
12.04.2019 · 13:10 · переглядів - 835

11 квітня у рамках відбору потенційних міст-партнерів на 2019-2023 роки до проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Бердянськ відвідали представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH для обговорення подальших напрямів співпраці та визначення можливих сфер співробітництва у ІІ фазі вищезазначеного Проекту.

У Бердянська є шанс стати містом-партнером проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні"

Із експертами оцінювальної місії ІІ фази проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Іріс Гляйхманн та Сімоном Бьолєром зустрілися заступники міського голови Оксана Дєєва та Григорій Горячов, керуюча справами виконкому Ольга Кочубей і начальники відділів та управлінь виконкому.

Замовником проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» виступають Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) та Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO). Виконавець проекту — німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Даний Проект прагне покращити умови життя населення українських міст, підготувати їх до місцевого самоврядування шляхом їх підтримки в застосуванні підходів інтегрованого розвитку міст у відповідності з європейськими принципами і цінностями.

Деева Оксана

“Нам дуже приємно, що саме Бердянськ ви обрали потенційним містом-партнером ІІ фази проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні». Розуміємо, що у разі обрання Бердянська партнером ми отримаємо суттєвий поштовх для розвитку і закладемо фундамент стратегічного інтегрованого розвитку міста на перспективу. Ми зацікавлені та сподіваємося на подальшу співпрацю. Наше місто відкрите та готове працювати для забезпечення інтегрованого розвитку”, - вітаючи гостей відзначила заступник міського голови Оксана Дєєва.

Експерт оцінювальної місії ІІ фази проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Іріс Гляйхманн подякувала за теплий прийом та відзначила, що вони із Сімоном Бьолєром є частиною команди оціночної місії другої фази проекту, яка має розпочатися у листопаді 2019 року. Останні 10 днів вони мандрують містами, які на даний момент є партнерами проекту, а також відвідують міста, які можуть стати потенційним партнерами. Цей проект фінансується Німецьким та Швейцарським урядом та буде працювати наступні 4 роки. “Ми їздимо по містам, дізнаємося, що їм ще потрібно. У минулі роки основним напрямком співпраці був розвиток Стратегії інтегрованого розвитку у шести містах партнерах. Усі вони вже затвердили Стратегії інтегрованого розвитку та почали займатися реалізацією проектів у рамках цієї Стратегії. Одним із питань є також організація роботи в адміністраціях, щоб вона була у рамках цього інтегрованого підходу”, - відзначила Іріс Гляйхманн.

Під час зустрічі присутні обговорювали стратегічні пріоритети розвитку міста, досвід співпраці з іншими містами, розглянули Стратегію розвитку та План економічного розвитку Бердянська, обговорили співпрацю із комітетами мікрорайонів та громадськістю тощо.

Експерт оцінювальної місії ІІ фази проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Сімон Бьолєр повідомив, що їх місія буде завершена цієї суботи. “Ми підготуємо для партнерів, які фінансують цей проект, відповідь про те, кого ми вважаємо потенційним партнером виходячи з критеріїв. Ми будемо підтримувати зв’язок із Бердянськом. І я впевнений, що у рамках цього проекту чи іншого у вашого міста є потенціал”, - відзначив Сімон Бьолєр.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок