Штаб Порошенка в Бердянську не подав понад 100 кандидатур для формування дільничних комісій

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.04.2019 · 12:37 · переглядів - 11732

Понеділок – останній термін для формування дільничних виборчих комісій для проведення другого туру виборів Президента України. На вихідних виявилось, що по всій країні кандидатур до ДВК від кандидата Порошенка недостатньо. В Бердянську штаб нині діючого Гаранта не подав 130 чоловік.

Штаб Порошенка в Бердянську не подав понад 100 кандидатур для формування дільничних комісій

Кожен із кандидатів в Президенти України мав подати до окружної виборчої комісії по 997 кандидатур на членство в дільничних виборчих комісій. Законом передбачено, що відповідні документи мали надійти від штабі кандидатів в п’ятницю, 12-го квітня. В Бердянську до ОВК надійшла документація від штабів Володимира Зеленського та Петра Порошенка. Однак, як виявилось в суботу, від кандидата Порошенка надійшло на 130 кандидатів менше, ніж передбачено. Цією інформацією з редакцією поділився член окружної виборчої комісії Роман Манько.

Крім того, за його словами аналогічні проблеми спостерігались і в інших округах Запорізької області. На 77-му окрузі від кандидата Порошенка не подано 344 кандидатури, на 79-му – на 149 дільниць взагалі подано лише по одному кандидату, тоді як необхідно було 6-8 чоловік; на 81-му – 130 чоловік, на 82-му – 100 чоловік.

В разі, якщо виборчі дільниці повністю не сформовані, вони не мають права відкриватись в день голосування. Таким чином, виборчий процес в Запорізькій області і в м. Бердянську опинився під загрозою. За інформацією ЗМІ аналогічна ситуація спостерігається і в решті областей країни – штаби кандидата Порошенка масово не закривають квоти по членам ДВК.

В суботу та неділю в окружній комісії 78-го виборчого округу в екстреному порядку, з наявних резервів (членів дільничних комісій, які мають досвід роботи на виборах в попередні роки) заповнювали нестачу. Станом на ранок понеділка, 15-го квітня необхідно закрити близько 50 вакансій членів дільничних комісій.

Прокоментувати ситуацію ми дали можливість довіреній особі Петра Порошенка по нашому вибрчому округу Євгену Георгієву.

Георгиев Евгений

Подання на членів дільничних комісій ми зробили вчасно. В кожну комісію ми спрямували по 2 кандидати. Підкреслю, що відповідальність за формування дільничних комісій покладена на окружну комісію. Тому цим питанням повинні займатись члени ОВК. За моєю інформацією, проблем із формуванням дільничних комісій в Бердянську вже немає, - прокоментував Євген Георгієв.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 3 травень, п'ятниця 2024
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок