«Чорна діра»: в 2019-му «Бердянськводоканалу» необхідно покрити 23 мільйони боргів!

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
26.04.2019 · 16:55 · переглядів - 1854

На позачерговій сесії міської ради заступник міського голови Григорій Горячов озвучив приголомшливі дані – до кінця року з міського бюджету буде необхідно виділити 23 мільйони гривень на покриття боргів «Бердянськводоканалу»


Тарифна політика в Бердянську – провалена. Існуючий на сьогодні тариф на водопостачання та водовідведення, при тому, що вже є одним з найбільших в Україні, не покриває існуючі видатки підприємства. Нагадаємо, в березні, директор підприємства Олександр Македонський заявляв, що на розгляді НКРЕ перебуває пакет документів про чергове підвищення тарифів на воду та водовідведення. За розрахунками бердянських комунальників, тариф необхідно підвищити на 40%.

За таких умов щомісяця підприємство нарощує борги і до кінця року ця сума сягне 23-х мільйонів гривень! На позачерговй сесії міської ради, з міського бюджету виділено ще 1,3 мільйони гривень на погашення заборгованості.

Не зважаючи на цілий ряд заходів, які анонсувались керівництвом водоканалу про виявлення «лівих врізок», ліквідацію водорозбірних колонок та ін., підприємство продовжує нарощувати борги. Жодної стратегії про варіанти виходу з існуючого критичного положення, представниками міської влади не озвучується. Єдиний вихід, який вбачають чиновники – чергове підвищення тарифів для населення.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок