Мінування торговельного центру, крадіжка велосипеда та шахрайство з картками: зведення Бердянського відділу поліції за тиждень

По матеріалам прес-служби Бердянської поліції
06.05.2019 · 16:37 · переглядів - 1034

Аналіз обстановки на обслуговуємій території свідчить про деяке зниження кримінальної активності за період з 29.04.2019 по 06.05.2019 року


В зазначений період до Бердянського відділу ГУНП в Запорізькій області надійшло 480 звернень громадян, з яких в 56 випадках малися ознаки кримінальних правопорушень і вони були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що суттєво краще показників за минулий тиждень. Порушень публічного порядку під час культурно - масових заходів, поминальних днів не допущено. Це наслідки правильної організації, професійності роботи співробітників поліції і свідомості самих громадян. За адмістративні правопорушення складено 99 протоколів, з них 70 за порушення ПДР.

Безумовно, самою резонансною подією став анонімний дзвінок до Державної служби України з надзвичайних ситуацій, близько 17 год. 05.05.2019 року, про мінування торгівельного центру в районі центрального ринку. Сьогодні можна говорити, що повідомлення, як і більшість подібних, виявилося неправдивим. А тоді були екстрена евакуація відвідувачів і персоналу, обмеження руху на прилеглій території, обстеження будівлі спеціалістами вибухово - технічного підрозділу ГУНП в Запорізькій області, які прибули з Мелітополя. Тобто години напруги для мешканців міста, відволікання поліцейських, рятувальників, медичних працівників від справ, де вони дійсно були потрібні жителям міста і району. По даному факту слідчим Бердянського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності), санкції за якою передбачають покарання від штрафу до 5-ти років обмеження волі. А співробітники поліції докладуть максимальних зусиль, щоб ніхто не міг безкарно здійснювати психологічний тиск на наших громадян.

Серед поточних справ хочу відзначити дільничного офіцера поліції Олександра Нестерова, який встановив і затримав підозрюваного в крадіжці велосипеда «Україна» у жителя с.Старопетрівка, Бердянського району. Крадіжка відбулася ще у квітні місяці і власник звернувся до поліції після того, як деякий час намагався знайти транспортний засіб самотужки. Підозрюваним виявився місцевий житель 1989 року народження. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння він вкрав з подвір’я велосипед вартістю 700грн і тут же його продав за 100, які потратив на купівлю алкоголю. Також його обґрунтовано підозрюють у крадіжки Т2 приставки. Тепер йому доведеться відповідати за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Нагадуємо про моральні і юридичні аспекти скупки завідомо крадених речей.

І знову шахрайство. 03.05.2019 до Бердянського відділу поліції надійшла заява жительки міста 1961 року народження про те, що невідома особа у квітні цього року шляхом обману по телефону, представившись працівником банку, під приводом того, що начебто потрібно зменшити кредитний ліміт, вимусила заявницю через термінал перерахувала кредитні кошти зі своєї картки в сумі понад 20000грн. Після того, як з’ясувала у банку, що ніхто з працівників їй не дзвонив, звернулася до поліції. По даному факту відкрито кримінальне провадження за ознаками ст..190 Кримінального кодексу України (Шахрайство), триває слідство.

Шановні, нагадуємо – для уникнення непорозуміння, всі питання стосовно банківської сфери необхідно з’ясовувати тільки особисто і безпосередньо у відповідній фінансовій установі.
По всім питанням стосовно охорони публічного порядку, інформацію про злочини, що скоєні або готуються, про місця виготовлення, розповсюдження наркотичних речовин, саморобних алкогольних напоїв можна повідомляти по телефонам довіри: 4-72-02 – приймальна начальника відділу поліції, 3-51-02 – чергова служба сектору реагування Бердянського відділу поліції.

Начальник Бердянського відділу поліції Володимир Вашедський




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок