Сьогодні в Україні відзначають День морської піхоти

По матеріалам прес-служби ООС
23.05.2019 · 10:02 · переглядів - 253

Відповідне привітання опублікувало командування операції Об'єднаних сил (ООС)

Сьогодні в Україні відзначають День морської піхоти

 - Від імені командування Об'єднаних сил і від себе особисто щиро вітаю вас з Днем морської піхоти України. Не випадково, що в 1918 році, в перший же місяць існування української держави під керівництвом Павла Скоропадського, було прийнято рішення про формування бригади морської піхоти. А в 1992 році, через кілька місяців після референдуму щодо підтвердження Акту проголошення незалежності України, перші підрозділи морської піхоти склали присягу на вірність українському народові. Ваш рід військ завжди був і залишається гарантією суверенітету нашої держави, - сказав командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сірський.

Моряки-чорноморці активно підхопили хвилю українізації в 1917 році в армії і на флоті колишньої Російської імперії. Першою на Чорноморському флоті українізувалася берегова частина - севастопольський напівекіпаж під командуванням підполковника Володимира Савченко-Більського.

Офіцери і матроси севастопольського флотського півекіпажу сформували Окремий морський курінь імені Петра Сагайдачного, який відбув з Криму на посилення гарнізону в Києві. Воїни куреня взяли участь в боях з більшовиками на київських вулицях в лютому 1918 року.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок