Провести аудит «Бердянськводоканалу». Створити наглядові ради — результат тиску громадськості

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.05.2019 · 12:35 · переглядів - 1912

На черговій сесії міської ради відбулось емоційне обговорення перспектив затвердження нового тарифу на водопостачання та водовідведення на 2020 рік. На затвердження вимог громади — влада не пішла, натомість було досягнуто компроміс.


Перед початком чергової сесії міської ради, залу засідань вщент заповнили мешканці міста, які прийшли домагатись виконання резолюції, затвердженої на мітингу 21-го червня. Детальніше — в нашому попередньому матеріалі.

Міський голова і депутати відстояли Олександра Македонського

Вимоги громади з приводу звільнення або відсторонення Олександра Македонського з посади директора КП “Бердянськводоканал” не були виконані. Емоційна і напружена дискусія між представниками громади і міською владою завершилась ухваленням компромісного рішення — провести аудит з приводу нового тарифу на воду на 2020 рік; створити наглядові ради на комунальних підприємствах, відповідно до чинного законодавства; не підвищувати тариф до завершення аудиту.

Без підвищення заробітної платні співробітники “Бердянськводоканалу” погрожують страйком

В ході обговорення перспективи затвердження нових тарифів на воду та водовідведення ряд співробітників “Бердянськводоканалу”, разом з головою профспілкового комітету підприємства заявили про необхідність підвищення тарифу. Фахівці наголошують, що в розрахунках закладено тарифи на електроенергію та інші носії, які систематично підвищуються на державному рівні. В тому, числі в основу розрахунків закладено і підвищення заробітної платні співробітників. На сьогодні, спеціалісти отримують зарплату на рівні мінімальної. В таких умовах працювати люди не хочуть, тому і заявляють про готовність проведення страйку.

На даний момент міський голова Володимир Чепурний запевнив, що до завершення аудиту процедура підвищення тарифу буде призупинена.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок