Спростування одного слова в заголовку не буде. Новий тариф на воду з 1 липня.

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
20.06.2019 · 12:38 · переглядів - 4763

Наприкінці травня цього року на громадських слуханнях розглянули і підтримали нові розрахунки на воду, які відправили до НКРЕ. 19-го червня «Бердянськводоканал» повідомив, що регулятор затвердив новий тариф. З 1-го липня за воду та стоки сплачуватимемо трохи більше 36 гривень.


З моменту публікації інформації про результати проведених громадських слухань, КП «Бердянськводоканал» вимагало від нашої редакції спростування інформації, наведеної в матеріалі.

Суть спростування зводилась до банального – замість слова «затвердили» «Бердянськводоканал» вимагав застосувати слово «схвалили». Нижче наводимо весь текст спростування.

спростування

Тобто, ще раз - комунальне підприємство заявляло, що інформація в нашому матеріалі «не відповідає дійсності» через одне слово в заголовку. А тепер звернемось до словника синонімів української мови. Як би це не пролунало дивно – «затвердити» і «схвалити» слова синоніми! Тобто інформація в матеріалі жодним чином не викривлялась.

Окрім рівня знання української мови, виникають запитання і до кваліфікації юристів підприємства. Від нашої редакції комунальники вимагали впродовж доби (!) спростувати інформацію. Так, Закон України «Про друковані засоби інформації» в статті 37 визначає – «Редакція зобов’язана в строк, що не перевищує одного місяця з дня надходження вимоги, опублікувати спростування…» Місяць! Та аж ніяк не доба!

В подальших публікаціях від «Бердянськводоканалу» комунальники прозоро натякали, що останнім часом публікації в ЗМІ спрямовані на псування ділового іміджу підприємства в очах мешканців. Доведеться розчарувати комунальників на чолі з Олександром Македонським. Якби в кранах містян текла якісна вода, майже щотижня не відбувались перебої із водопостачанням, не було поривів тощо - жодних нарікань на роботу підприємства з боку мешканців міста не було б, якою б не була риторика ЗМІ.

Свого часу ми радили міському голові Володимиру Чепурному, уважно читати документи, які йому дають на підпис підлеглі. Особливо, якщо чиновники намагаються довести, що результати наших розслідувань чи новини носять неправдиву інформацію. Судячи з усього, цього разу, в ролі керівника, який належним чином не володіє державною мовою і не розбирається в законодавстві, виступив директор КП «Бердянськводоканал» Олександр Македонський.

Перевіряйте підлеглих, шановні керівники. Особливо документи, під якими ставите свій підпис.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 березень, вівторок 2024
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок