Вся правда про Юрія Щукліна! Хто такий «Термінатор»?

По матеріалам Города
18.07.2019 · 09:56 · переглядів - 1513

У Бердянську, де більшість засобів масової інформації контролюється однією людиною, пробитися в інформаційний простір складно. А коли ще посилено поширюється всякого роду брехня про людей і події, то завдання донести до людей свою точку зору ускладнюється в рази.

Вся правда про Юрія Щукліна! Хто такий «Термінатор»?
На правах політичної реклами

Фактично залишається тільки інтернет і особисте спілкування. Останнє краще з точки зору того, що інформацію про себе краще доносити дивлячись виборцям в очі. Не всі на це наважуються. Але мінус тут в тому, що всіх навіть за рік не оминути.

У цій виборчій кампанії кандидат в народні депутати Юрій Щуклін по Бердянському округу першим почав проводити зустрічі з бердянцями і жителями округу. Однак перед широкою аудиторією йому випала нагода стати тільки один раз, завдяки проекту «Співбесіда», коли лише шість з десяти кандидатів у народні депутати порахували своїм обов‘язком прийти на площу, як у Стародавній Русі на віче, і показати себе виборцям, поділитися своїми думками та намірами. Юрій Щуклін був одним з них і запам'ятався містянам своєю енергетикою, напористістю, емоційністю і впевненістю в тому, про що він говорить.

Так хто ж насправді цей невисокий, але підтягнутий, харизматичний чоловік і який явно має сильну волю.

Успішний підприємець

Мало хто з пересічних містян знає, що працюючи в сфері залізничної логістики, Юрій Щуклін створив методику навантаження вагонів, яка в корінь змінила весь процес перевезення вантажу на «Укрзалізниці». Методика заснована на усуненні зайвих переміщень та інших втрат при навантаженнях. Вона зберігає мільйони доларів в розпорядженні сільгоспвиробників і усуває можливості для корупції.

Фірма кандидата заробляє кошти впровадженням по всій Україні цієї інноваційної методики. І її активно підтримує сама «Укрзалізниця», поступово долаючи внутрішній опір осіб, які непогано «грілися» на старому процесі перевезення.

Сьогодні в країні багато «успішних бізнесменів», які сколотили статки на корупції, криміналі, обмані. А ось людей, що досягли успіху власним розумом, а не нахабством і силою - дуже мало. Але вони є.

Юрій Щуклін ніколи не був депутатом, чиновником, жируючим на тіньових схемах і відкатах. Він заробив і заробляє гроші своєю головою і своєю працею. І сьогодні, в період серйозних економічних проблем в країні, молоді якраз і потрібні приклади не дуболомів, «віджимаючих» чиюсь власність, а наших Ілонів Масків і Стівів Джобсів. Щуклін - це, без сумніву, такий приклад.

Громадянин

Але Юрій Щуклін не тільки успішний підприємець. Він ще й людина із загостреним почуттям справедливості. Часто ми зустрічаємо громадських діячів, які нічим крім «громадської діяльності» заробити собі на життя не можуть. Або навпаки - забезпечених людей, яким все, що відбувається «не з ними», їм байдуже. Щуклін міг би спокійно насолоджуватися життям і «ні про що не думати». Він утвердився як бізнесмен, він успішний. Але при цьому Щуклін зберіг нетерпимість до хамства і несправедливості. Має сили боротися з несправедливістю.

Юрий Щуклин

 - У мене було кілька переломних моментів в житті. Перший - це революція гідності, - згадує Юрій Щуклін, - мене глибоко торкнув і надихнув громадський порив, сміливість і самопожертвування. А другий стався в тому ж 2014 році. Коли почалася війна на Донбасі, мені прийшла повістка з військкомату. Я зібрав рюкзак і без тіні сумніву залишив удома дружину, двох дітей, брата-інваліда, стареньку-матір і пішов до призначеного місця збору. Але якось так вийшло, що людей прийшло більше, ніж зміг вмістити автобус. Тоді воєнком відібрав найбільш вікових, в тому числі, мене і наказав йти назад додому. І ось я йду, а у мене закипають емоції. Повною мірою я тільки в той момент усвідомив, що жити, як ми жили - не можна. Не можна потурати і миритися з корупцією, тому що тим самим ти сам її заохочуєш і підігріваєш. Хочеш, щоб змінилася країна, почни змінюватися сам. Намагайся змінювати світ навколо себе. А потім сталася трагедія під Зеленопіллям. «Градами» була накрита наша військова частина. Було дуже багато загиблих. Вижило щось близько 30% особового складу. Це була та частина, де я повинен був служити, і не опинився там тільки тому, що не вистачило місця в автобусі. Важко передати словами, які емоції у мене тоді закипали.

З тих пір злодійство, хабарництво і корупцію Юрій Щуклін сприймає, як злочин проти народу, країни і як особистий виклик. Вже осіню 2014 року відбувся перший серйозний інцидент. Юрію Щукліну не дали вагони для перевезення зерна. Не дали тільки тому, що він відмовився дати звичайний в таких випадках хабар. Юрій Миколайович задокументував факти зловживань і розкрадань в Запорізькій дирекції залізниці і написав заяву в Генеральну прокуратуру. На пошуки справедливості витратив чимало часу - 2 роки, але в підсумку корупціонера звільнили з залізниці. А Юрій Щуклін за активну громадянську позицію отримав навіть подяку від «Укрзалізниці». Це була його перша перемога.

«Термінатор»: і один в полі воїн

Уінстон Черчилль говорив: успіх - це шлях від невдачі до невдачі без втрати ентузіазму. Ці слова можна ставити під фотографіями Юрія Щукліна. Наприклад, під тією, де він влітку стоїть в одиночному пікеті під «Нафтогазом України», вимагаючи дій щодо розкрадачів з «Запоріжгазу». Або під тією, на якій він взимку стоїть навпроти Генпрокуратури, вимагаючи «Не злити справу». І адже домігся - не "злили». От і скажіть тепер, що один в полі не воїн.

Історія протистояння Юрія Щукліна з «Запоріжгазу» почалася з того моменту, коли його, як він сам вважає, хотіли просто підкорити і «збити», як у нас кажуть, грошей. Мова про газову заправку, яка була на той момент у Юрія Миколайовича в Бердянську. За рік на підприємстві було 24 перевірки від газових служб. Потім вийшов з ладу лічильник. Згоріла плата живлення. І є вагомі підстави вважати, що сталося це не випадково. Для чого? А витрата газу без лічильника прийнято вважати по всій потужності газового обладнання з розрахунку його роботи 24 години. Але тут всесильний монополіст дав промах. Просто не на того напав.

Юрій Щуклін почав своє розслідування. Навіть борд в Запоріжжі поруч «Запоріжгазу» розмістив з повідомленням про те, що збирає інформацію про зловживання монополіста і гарантує конфіденційність тим, хто такою інформацією поділиться. І незабаром така інформація почала надходити з різних кінців. Зокрема, зверталися колишні працівники облгазу, які відмовилися підписувати акти про фіктивні аварії, за що їх звільняли. Була пророблена колосальна аналітична робота, аж до виїзду на місця фіктивних аварій.

Коли картина того, що відбувається, розкрилася, Юрій Щуклін передав матеріали в СБУ. Там зацікавилися, почали кримінальне провадження. Але тут раптом з'ясувалося, що немає потерпілої сторони. А немає потерпілої сторони - справа закривається. І тоді Юрій Щуклін вирішує вийти і пікетувати поодинці НАК «Нафтогаз України», з тим, щоб він визнав себе потерпілою стороною.

Стояв кілька днів. В результаті його сам запросив до себе Андрій Коболєв, переговорили і послідувала реакція. НАК «Нафтогаз України» визнав себе потерпілою стороною. СБУ, завершивши розслідування, передало справу в прокуратуру, щоб та направила його в суд.

Але тут почалося затягування часу. І Юрій Щуклін знову вирішив відреагувати, підштовхнути процес. Він поодинці відправився пікетувати Генеральну прокуратуру. І в підсумку домагається того, що справа пішла до суду. В результаті на сьогодні голова правління «Запоріжгазу» Мізіков А.В. знаходиться на лаві підсудних.

Ми привели лише дві реальні і найбільш резонансні історії. А були ще й інші. На жаль, про все відразу не розкажеш. Головне в тому, що Юрій Щуклін виявився вірним тому слову, яке він дав сам собі в 2014 році. З тих пір він жодного разу не прогнувся під корумповану систему і робив все, щоб нагнути її. Для цього заснував громадську організацію «Термінатор» і з її допомогою пробивав шлях до справедливості. І не просто стрясаючи повітря, а домагаючись результату.

На 05.07.2019р. ГО «АОГУ «ТЕРМІНАТОР», ТОВ «Зертек» було надіслано 256 листів у різні інстанції.

Влада не для захисту бізнесу, а як важіль для зламу прогнилої системи

Ні для кого не секрет, навіщо більшість бізнесменів йде в політику. Дев'ять з десяти таких роблять це з метою захистити і примножити свій бізнес і не більше того. Чого далеко ходити: наш Бердянськ - яскравий приклад. І приклад нашего міста ще й в тому, що користі народу від таких бізнесменів немає. Поки вони освоюють і поглинають бюджетні мільярди - все навколо занепадає, а корупція і зловживання пускають міцне коріння.

Але зараз вперше з'являються приклади, коли мотиви походу в Парламент у бізнесмена абсолютно не пов'язані з його бізнесом. Люди з грошима і головою розуміють, що далі жити в такій країні не можна. І якщо хочеш щось змінити, одного пікету під Кабміном мало. Одного залученого до відповідальності керівника облгазу - недостатньо. Це лише крапля в морі. Потрібно йти у владу, і, використовуючи її, як важіль, починати ламати стару порочну систему.

Не всі можуть зважитися на таке. Але коли бізнес не має величезних основних фондів, а його активи - інтелектуальні - це методики, програми, інновації, як у Юрія Щукліна, то це той випадок, коли «бандитам» неможливо або дуже важко щось відібрати. І тому впливати на такого норовливого, що йде проти системи вкрай складно. Щуклін - з таких.

Сім'янин і патріот

Незважаючи на непростий бізнес і активну життєву позицію, Юрій Щуклін - прекрасний сім'янин. Він має дружину і двох дітей, що народилися в Бердянську.

Їхати з країни Юрій Миколайович не планує - він великий патріот, але змінити саму державу дуже хоче. Тому і бореться за Україну, але проти системи влади і чиновницького свавілля.

P.S. Коли на площі перед виконкомом під час «Співбесіди» Юрій Щуклін виголосив полум'яну програмну промову, про те, яким він бачить Бердянськ, багато стояли і посміхалися, тому що бачення це було прекрасним, але більше схожим на фантастику. Але, з іншого боку, адже світ і рухають вперед цілеспрямовані мрійники. Те, що було фантазіями 50 років тому - сьогодні буденна реальність.

Так, можливо, прийшов час прислухатися до таких мрійників і допомогти їм зробити їх фантазії реальністю? Адже все в цьому житті починається з мрії.

Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці кандидата у народні депутати Юрія Щукліна.

 

Матеріали, що публікуються з позначкою "На правах політичної реклами", відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з позицією редакції порталу




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок