ГПУ підготувала підозри керівництву та чотирьом суддям Окружного адмінсуду Києва

По матеріалам Громадського
26.07.2019 · 16:03 · переглядів - 461

Прокуратура підготувала повідомлення про підозру для керівництва і чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів


Про це заявив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк під час брифінгу.

 - Підготовлено проєкт повідомлення про підозру стосовно керівництва і чотирьох суддів Окружного адміністративного суду саме за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів і організації прийняття завідомо неправосудних рішень, — сказав Горбатюк на брифінгу в п’ятницю в Києві.

Усі проєкти повідомлень про підозру зараз направлені до керівництва ГПУ для погодження.

За версією слідства, судді ухвалювали в ручному режимі рішення про звільнення певних членів ВККС і призначення інших членів попри те, що начебто оголошували якісь конкурси на ці посади. Також зафіксовано багато інших ознак втручання суддів в роботу інших органів державної влади. Цим фактам ще нададуть правову оцінку.

 - Той організований системний тиск на ухвалення рішень судами, вплив інших органів, не має нічого спільного з правосуддям. І на це обов’язково має бути негайна реакція. Якщо коротко, вплив був і на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів та Вищою радою правосуддя, вплив на міністерства та відомства, Державне бюро розслідувань, — зазначив Горбатюк.

Нещодавно детективи Національного антикорупційного бюро разом з управлінням спецрозслідувань Генпрокуратури прийшли з обшуками в Окружний адміністративний суд Києва.

Окружний адміністративний суд Києва раніше прославився низкою резонансних рішень: так, він визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку, усунув з посади очільницю МОЗ Уляну Супрун, поновив Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби, заморозив перейменування УПЦ МП та зупиняв конкурс на посаду глави митниці, дозволив заступнику глави СБУ Демчині не показувати декларацію, заборонив приватизацію Центренерго та ухвалив чимало інших дивних рішень.

Тэги: гпусуд


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок