Припинено фінансування розробок бронетехніки - Укроборонпром

По матеріалам ЛІГА.net
15.08.2019 · 08:18 · переглядів - 405

У концерні говорять, що підприємства змушені скорочувати виробництво, а деякі перспективні розробки української бронетехніки будуть заморожені

Припинено фінансування розробок бронетехніки - Укроборонпром

Міноборони без пояснення причин припинив фінансування розробок нових видів бронетехніки, наприклад, глибокої модернізації одного з основних танків армії (ймовірно, Т-64, - ред.). Про це пише прес-служба держконцерну Укроборонпром.

Йдеться, зокрема, про Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова (ХКБМ): там колектив переводять на дводенний робочий тиждень "через низку рішень Міноборони, які створюють умови для знищення одного з провідних оборонних підприємств України".

За даними концерну, припинено фінансування виробництва БТР-4 "з-за нездатності ТОВ Лозівський ковальсько-механічний завод, монополіста у виготовленні корпусів зі сталі марки 71, виробляти необхідну кількість корпусів".

Раніше була заблокована можливість виробляти корпусу з європейської бронесталі на потужностях ХКБМ і інших підприємств концерну.

 - Таким чином, були штучно створені всі передумови для запобігання виконання ХКБМ держоборонзамовлення з виготовлення БТР-4 для української армії, - стверджують в Укроборонпромі і кажуть, що ХКБМ вже хочуть оштрафувати за невиконання замовлення - 82,3 млн грн.

Заморожені також розробки по БМП-У і самохідного міномета калібру 120 мм на базі БТР-4.

Коментаря Міноборони з цього кейсу поки не було.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок