Убивство «Сармата»: ДБР відкрило справу щодо поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку злочину

По матеріалам Громадського
16.08.2019 · 15:33 · переглядів - 3000

Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку замаху на громадського активіста й учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний «Сармат»), але не запобігли злочину


Про це повідомила заступниця директора ДБР Ольга Варченко у Facebook.

 - Сьогодні відкрили кримінальне провадження за фактом можливо неправомірних дій поліцейських, які, ймовірно, знали про підготовку вбивства Віталія Олешка, проте приховали цей факт і не попередили його, — написала Варченко. 

Вона уточнила, що провадження зареєстрували за фактом приховування особливо тяжкого злочину та зловживання службовим становищем. Під час досудового розслідування слідчим необхідно з’ясувати, чи дійсно працівники поліції знали про підготовку вбивства активіста. 

 - Про це можуть свідчити записи телефонних розмов підозрюваних у вбивстві, які були у розпорядженні правоохоронців. Проте вони не вжили передбачених законодавством заходів, аби запобігти злочину, — написала Варченко. 

Досудове розслідування розпочали за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 396 ККУ (приховування злочину).




Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок