П'ята річниця Іловайська. Україна пам'ятає

По матеріалам ЛІГА.Новини
29.08.2019 · 10:48 · переглядів - 219

29 серпня 2014 року російські окупанти розстріляли колони сил АТО, що виходили по обіцяному «зеленому коридору»

П'ята річниця Іловайська. Україна пам'ятає

Сьогодні, 29 серпня, в п'яту річницю Іловайскої трагедії в Україні вперше відзначають День пам'яті захисників України. Про це свідчить указ президента Володимира Зеленського від 24 серпня 2019 року.

У Києві біля стіни пам'яті біля Михайлівського собору проходять офіційні заходи. На згадку про загиблих захисників весь день будуть звучати удари дзвону і постріли збройового салюту.

Новообрані депутати поклали до Стіни пам'яті квіти, а потім через Михайлівську площу пройшли на перше засідання нової Ради. У заходах бере участь президент.

Колокол у стены памяти защитников Украины (фото - Oleksiy Bobovnikov/Facebook)

Об 11:30 на Михайлівській площі пройде акція пам'яті. На ній будуть присутні бійці, що брали участь в боях за Іловайськ, рідні загиблих в бою, волонтери та небайдужі громадяни.

Рівно п'ять років тому на ці дні припав пік протистояння в Іловайську. 29 серпня 2014 року російські окупанти розстріляли колони сил АТО, що виходили по обіцяному «зеленому коридору». Загинули щонайменше 366 осіб, було поранено 429, 300 бійців потрапили в полон. Загальні втрати сил АТО під Іловайськом можуть досягати 420 осіб.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок