Кривий Ріг може залишитися без тепла в опалювальний сезон, якщо не сплатить 1,17 млрд грн боргів — Нафтогаз

По матеріалам Громадського
30.08.2019 · 12:04 · переглядів - 150

Криворізький постачальник тепла — компанія «Криворізька теплоцентраль» — заборгувала Нафтогазу 1,76 мільярда гривень за спожитий газ. Якщо компанія не погасить щонайменше 1,17 мільярда гривень, то місто може залишитися без теплопостачання взимку

Кривий Ріг може залишитися без тепла в опалювальний сезон, якщо не сплатить 1,17 млрд грн боргів — Нафтогаз

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

В державній компанії наголошують, що відповідно до чинного законодавства, Нафтогаз не може постачати газ виробникам тепла, зокрема теплоцентралям, якщо вони не погасять більшу частину своїх боргів за газ. Без газу для потреб опалення більшість мешканців Кривого Рогу можуть залишитися без централізованого опалення після початку опалювального сезону.

  - Нафтогаз в черговий раз пропонує криворізькій владі та Фонду державного майна, що здійснює управління АТ «Криворізька теплоцентраль», вжити негайних заходів для погашення заборгованості та забезпечення своєчасного початку опалювального сезону у Кривому Розі, — повідомили у Нафтогазі.

Раніше 16 серпня про зрив опалювального сезону у Кривому Розі повідомляв голова Фонду державного майна Віталій Трубаров. Він пропонував для вирішення цієї проблеми проводити переговори з Нафтогазом.

Також у Нафтогазі повідомляли про ймовірний зрив опалювального сезону у низці міст України, зокрема в Одесі, у Смілі та у двох містах на Львівщині.

Нагадаємо, що на початку минулого опалювального сезону у низці міст України виникли проблеми з отриманням газу для опалення будинків від Нафтогазу. Зокрема, Нафтогаз відмовлявся постачати газ через значні борги комунальних підприємств за газ.

У справу втрутився президент Петро Порошенко, який заявив, що «крутити вентиль — це не є справа президента». Він дав місцевій владі декілька годин на те, аби дати опалення у місті.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок