Дискусійна платформа щодо перспектив соціальної та психологічної адаптації учасників бойових дій

По матеріалам Бердянського міського центру зайнятості
27.09.2019 · 09:03 · переглядів - 252

Кожен учасник АТО (ООС) потребує певного часу для адаптації до мирного життя. З проблемами адаптації сім’я може зіткнутися у перший місяць після повернення бійця додому.

Дискусійна платформа щодо перспектив соціальної та психологічної адаптації учасників бойових дій

Так, можуть проявлятися неоднозначні фізичні, емоційні та поведінкові реакції. Такі реакції є нормальною складовою процесу адаптації та більшість бійців адаптуються до мирного життя протягом кількох місяців після повернення з зони проведення бойових дій.

У рамках реалізації обласного проекту департаменту УСЗН «Соціальна адаптація та психологічна реабілітація учасників бойових дій, членів їх сімей, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих», 25 вересня поточного  року, організатори ГО «Центр» Побратим» запросили провідного фахівця з профорієнтації  Бердянського міськрайонного центру зайнятості Юлію Костенко, представників органів місцевого самоврядування, органів соціального захисту, волонтерів, громадських діячів, учасників бойових дій взяти участь у семінарі.

Голова Бердянської районної державної адміністрації Роман Молодецький урочисто відкрив захід та акцентував увагу на тому, що суспільство повинно бути небайдужими до цієї ситуації.

Олена Стрилецька та Олена Требухова, координатори програм реабілітації та адаптації Центру допомоги учасникам АТО (ООС) та членам їх родин «Побратим» м. Мелітополя, розпочали дискусійну платформу, де нагальною темою було: «Соціальна адаптація та психологічна реабілітація учасників бойових дій, членів їх сімей, осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих». Усі присутні детально розглядали методи роботи з даною категорією населення та були вражені їх особливостями.

Закінчивши обговорення такої важкої та хвилюючої теми, всім присутнім було запропоновано взяти участь у тренінгу «Профілактика професійного вигорання», який проводила компетентна психологиня, знавець своєї справи Наталія Гузь. Завдяки її захоплюючій розповіді всі учасники дізналися: алгоритм подолання синдрому вигорання, способи психологічної допомоги у даному випадку, засвоїли правила психологічної безпеки при роботі для уникнення синдрому вигорання. Наприкінці тренінгу Наталія Гузь залишила на згадку методичні матеріали для засвоєння обговорюваної теми.

Юлія Костенко,
провідний фахівець з профорієнтації.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 29 березень, п'ятниця 2024
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок