В НБУ пояснили, за рахунок чого зміцнюється гривня

По матеріалам ЛІГА.Фінанси
27.09.2019 · 11:03 · переглядів - 2600

В НБУ назвали три фактори, які сприятливо впливають на курс нацвалюти


Українська гривня зміцнюється за рахунок значних обсягів покупки нерезидентами гривневих держоблігацій. Про це повідомила прес-служба Національного банку з посиланням на інтерв'ю керівника проектів і програм Департаменту відкритих ринків НБУ Емала Бахтарі.

Крім цього, за його словами, курс гривні зміцнює сприятлива ситуація на ринку.

 - Імпортні товари, зокрема нафту і газ, які купує Україна, подешевшали. А для експорту, який ми продаємо, це дуже хороші умови. В цьому році рекордний урожай. Також у металургів дуже хороші обсяги валютної виручки, - сказав Бахтарі.

Другий фактор - зростання виручки українських IT компаній за рахунок чого на ринку стає більше валюти, вказав він.

 - Новий фактор, який підтримує курс в цьому році, - це значні обсяги покупки нерезидентами гривневих державних цінних паперів. З початку року обсяг вкладень зріс в 15 разів і зараз тримається на рівні близько 97 млрд грн, - додали в НБУ.

На ранок, 27 вересня, курс долара, за розрахунками НБУ, склав 24,19 грн. Практично на одному рівні відкрився міжбанк 26 вересня і закрився 25-го, хоча на готівковому ринку - долар купували в середньому по 23,97, а продавали на 30-40 копійок дорожче. На 10:30 27 вересня курс долара на міжбанку склав 24,04-24,07 грн.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок