«Заручники сміття» — депутати наполягають на розірванні договору з фірмою, яка припинила вивіз ТПВ з 54-х будинків

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.10.2019 · 18:35 · переглядів - 1052

В Бердянську в 54 будинках рівень проплати за вивезення ТПВ менше 30%. Фірма припинила надавати послуги боржникам. Проблему розглянули на засідання комісії з питань ЖКГ

«Заручники сміття» — депутати наполягають на розірванні договору з фірмою, яка припинила вивіз ТПВ з 54-х будинків

54 багатоквартирних будинків опинились сьогодні в заручниках у власного сміття, а точніше у однієї з фірм, яка надає послуги з вивезення ТПВ. Так, згідно офіційно озвученої інформації представником фірми “Зевс”, яка обслуговує житловий фонд КП “Житлосервіс 2-А”, підприємство не може працювати собі у збиток, тому абоненти, рівень проплати яких нижче 30%, не обслуговуються. Від міської влади фірма просить сприяння в проведенні роз'яснювальної роботи серед мешканців.

Основна проблема полягає в тому, що після вступу в силу закону про житлово-комунальні послуги, вивезеннями ТПВ більше не займаються обслуговуючі компанії, їх надають сторонні фірми. Відповідно, абоненти мають окремо сплачувати за послуги комунальників та окремо за вивезення сміття. Абсолютна більшість людей про ці зміни в законодавстві не знає. Тому абоненти, оплачуючи платіжки комунальних служб, вимагають від них і вивезення сміття.

Як пояснив директор КП “Житлосервіс 2-А” Віталій Якимець, в структурі тарифу підпорядкованого йому підприємства, графа на прибирання сміття обчислюється копійками. Тобто, комунальники сміття не вивозять, а лише прибирають контейнерні майданчики і територію поруч із ними. На цьому підґрунті виникають конфлікти з мешканцями, які обурюються необхідністю оплачувати послуги з прибирання сміття двічі - “Житлосервісу” і безпосередньо фірмі, яка вивозить ТПВ.

В результаті такого непорозуміння виникла величезна заборгованість. В даній ситуації депутати вбачають в цьому провину адміністрації фірми. Так, Олександр Свідло закликав розірвати угоду з даним підприємством, виставити йому штрафні санкції за невиконання взятих на себе зобов'язань, оголосити новий конкурс і визначити нового переможця, який зможе налагодити комунікацію з абонентами. Озвучену позицію підтримали і представники провладної більшості.

Тэги: мусор



Останні новини Бердянська
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок