Яременко: Зеленський не звітуватиме про переговори з Путіним

По матеріалам ЛІГА.Новини
03.10.2019 · 14:06 · переглядів - 199

За словами Яременка, публічне сповіщення стратегії переговорів може бути «не завжди корисним»

Яременко: Зеленський не звітуватиме про переговори з Путіним

Депутат фракції «Слуга народу» і глава комітету Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко заявив, що президент Володимир Зеленський не має наміру звітувати перед Радою про хід переговорів з Кремлем на вимогу партій «Європейська солідарність» і «Голос». Про це політик написав у Facebook.

Яременко зазначив, що згідно зі статтею 106 Конституції президент є ключовим представником країни на міжнародній арені, а тому, вважає нардеп, президент повинен звітувати перед Радою в міру необхідності, яку він сам визначає.

 - "Звіти" президента України перед Верховною Радою проходять у формі щорічних або позачергових послань до Верховної Ради. Чи не на вимогу частини фракцій, а в міру необхідності, яку визначає сам президент, - пояснив Яременко.

Крім того, він додав, що Зеленський вже роз'яснив свою позицію главам фракцій. За словами Яременка, президент має "повне право" вибирати тактику і стратегію ведення переговорів, а опублікування цієї тактики може бути "не завжди корисним".



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок