Комбат 93-й бригади про відведення у Петрівському: Сепари імітуватимуть відхід

По матеріалам ЛІГА.Новини
07.10.2019 · 12:47 · переглядів - 396

Військовий пише, що «купить квиток в перший ряд, щоб подивитися, як влада відвідає Петрівське, а президент буде гарантувати безпеку жителів»

Комбат 93-й бригади про відведення у Петрівському: Сепари імітуватимуть відхід
Фото: Facebook / Сергей Плахотник

Проблема розведення військ на ділянці біля Петрівського в Донецькій області полягає в тому, що українські військові по-справжньому залишать свої позиції, а гібридна армія нібито буде імітувати відведення. Про це у себе в Facebook пише комбат з 93-ї бригади Сергій Плахотник.

 - Покажіть хтось на мапі, що від Петрівського до наших позицій від 1,5 до 3 км. Кров'ю тільки моїх чотирьох хлопців і потім декількох батальйонів будувалися ті позиції. Основна проблема в тому, що ми будемо залишати свої позиції, а cепари будуть імітувати відхід з нікому не потрібною Вікторівки, та відійдуть саме на Петрівське, - розповів Плахотник.

За його словами, "на предмет настроїв жителів цього села і сусідньої Стили ілюзій бути не може".

4 жовтня в оточенні президента Володимира Зеленського заявили, що на наступному тижні "представники влади відвідають Петрівське, Золоте і Станицю Луганську, щоб особисто переконатися, що місцевим жителям ніщо не загрожує". Через добу прес-реліз підправили, прибравши звідти "щоб особисто переконатися, що місцевим жителям ніщо не загрожує".

Місце розведення на карті

Збільшений масштаб

1 жовтня в Мінську повідомили, що процес розведення на ділянках в Золотому і Петрівському нібито розпочнеться 7 жовтня. Це також анонсував президент Володимир Зеленський, який упевнений, що в Станиці Луганській розведення вже відбулося, і запропонував зробити те ж саме по всій лінії розмежування.

Як уточнив журналіст Юрій Бутусов, Плахотник - "один з найдосвідченіших наших комбатів, ветеран війни в Афганістані і в війни з РФ, командував 20-м окремим мотопіхотним батальйоном і 3-м батальйоном 93-ї бригади".

Плахотник керував боями за Мар'їнку, обороняв Богданівку, зараз на позиціях в Верхньоторецькому.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок