Розведення сил на Донбасі зірвалося через обстріли

По матеріалам НВ Україна
07.10.2019 · 13:48 · переглядів - 297

Розведення сил і засобів в Золотому і Петровському на Донбасі не розпочалося в призначений час через обстріли населених пунктів кілька днів тому

Розведення сил на Донбасі зірвалося через обстріли
Українські військові залишаються на своїх позиціях (фото - штаб ООС)

Про це повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

 - Сьогодні мало б початися розведення, і дійсно про це була домовленість в Мінську нашої переговорної команди. На превеликий жаль, ви знаєте самі, що були обстріляні кілька днів тому Петровське і Золоте. А наскільки ви пам’ятаєте, наше рішення було в тому, що розведення починається на сьомий день після того, як на цій конкретній ділянці зберігається мир і не відбувається обстрілів, — пояснив він на прес-конференції з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

За словами Пристайка, тепер українська сторона буде чекати семиденного періоду без порушень режиму тиші.

 - Що стосується безпеки, розведення передбачає відхід живої сили наших Збройних сил, але фортифікаційні споруди залишаються. Якщо ми побачимо, що та сторона не виконує, більш того, не дай бог, вона планує якісь агресивні дії, наші Збройні сили займуть свої позиції, — додав міністр.

Пристайко наголосив, що не рекомендує використовувати розведення військ, щоб «зайняти якісь позиції або захопити якийсь населений пункт».

Нагадаємо, на переговорах в Мінську 1 жовтня були досягнуті домовленості про початок розведення сил в Петровському і Золотому. Розведення мало розпочатися 7 жовтня.

4 жовтня Вадим Пристайко заявляв, що президент Володимир Зеленський планує провести розведення військ уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок