Ключовий свідок: Трамп шантажував Зеленського військовою допомогою

По матеріалам ЛІГА.Новини
23.10.2019 · 10:23 · переглядів - 197

Вільям Тейлор розповів Конгресу про вимоги американського президента до України

Ключовий свідок: Трамп шантажував Зеленського військовою допомогою
Вільям Тейлор прибув до Конгресу для дачі показань (Фото - EPA)

Замороження американської військової допомоги Україні було пов'язано з вимогою розслідувати справу Burisma, заявив в свідченнях Конгресу в рамках розслідування про імпічмент президента США Дональда Трампа тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор. Текст його виступу в Конгресі опублікувала The Washington Post.

За словами Тейлора, ставши тимчасовим повіреним в Україні, він виявив, що є два канали, через які в країні здійснювалася політика США: офіційний, пов'язаний з Держдепартаментом і посольством, і неофіційний, в якому брали участь екс-спецпосланець Курт Волкер, посол США в ЄС Гордон Сондленд, міністр енергетики Рік Перрі і особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані.

Тейлор підтвердив, посилаючись на ряд розмов з високопоставленими американськими чиновниками, що з цього неофіційного каналу від президента Володимира Зеленського вимагали, щоб він продовжив розслідувати справу Burisma, а також передбачуване втручання українців в американські вибори 2016 року.

Спочатку ці вимоги висувалися як умова для зустрічі Трампа і Зеленського. Пізніше Тейлор дізнався від Сондленда, що від продовження розслідувань "залежить все", включаючи американську військову допомогу Україні, яка була заморожена в липні 2019 року.

 - Зеленський повинен сам підійти до мікрофона і заявити, що починає розслідування по Байдену і втручанню в вибори, - так Тейлор передає вимоги Трампа.

Тейлор стверджує, що, за словами Сондленда, у вересні Зеленський погодився зробити таку заяву в інтерв'ю CNN.

Однак пізніше, коли військова допомога була розблокована, Тейлор через тодішнього секретарем РНБО Олександра Данилюка радив Зеленському не втручатися у внутрішню політику США, і отримав відповідь, що ніякого інтерв'ю не буде.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок