У США оголосили про запуск процедури імпічменту Трампа через можливий тиск на Зеленського

По матеріалам НВ Україна
25.09.2019 · 09:55 · переглядів - 510

У США оголосили про запуск процедури імпічменту президента країни Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови

У США оголосили про запуск процедури імпічменту Трампа через можливий тиск на Зеленського

Про це заявила спікер Палати представників Ненсі Пелосі, повідомляє CNN.

«Президент повинен нести відповідальність. Ніхто не вищий за закон», — заявила вона.

У свою чергу Трамп в Twitter назвав цю ситуацію «президентським харассментом» (домаганням), а звинувачення проти нього — «полюванням на відьом». Він підкреслив, що стенограма його розмови з лідером України Володимиром Зеленським ще не була оприлюднена.

«Вони навіть не бачили стенограму дзвінка. Тотальне полювання на відьом!», — написав Трамп.

«Такий важливий день в Організації Об'єднаних Націй, стільки роботи і стільки успіху, а демократи навмисно руйнують і зневажають її ще більшим новинним сміттям про полювання на відьом. Так погано для нашої країни!», — додав він.

Повідомлення про можливий початок процедури імпічменту надійшло після того, як Дональд Трамп дозволив публікацію стенограми телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, в ході якої, за повідомленнями ЗМІ, він підняв питання про розслідування діяльності колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина.

Трамп зізнався, що по телефону обговорював із Зеленським корупцію і згадував Джо Байдена і його сина, які «створювали корупцію в Україні».

Глава Білого дому заперечує, що чинив тиск на офіційний Київ.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок