Фірма з орбіти Пономарьова реконструює колектор за 28 мільйонів, після того як мер дякував йому за усунення аварії

По матеріалам Наші гроші. Запоріжжя
25.10.2019 · 08:25 · переглядів - 1698

КП “Бердянськводоканал” планує замовити ТОВ “Бердянськбудтрест” реконструкцію частини самопливного каналізаційного колектору від колодязя №1 до колодязя №23 (від камери гасіння напору КНС№5 до вул. Я. Мудрого) вартістю 28,4 млн грн.


Про це повідомляється у системі електронних закупівель “Прозоро”.

Мають улаштувати піщану основу під трубопроводи, укласти сталеві водопровідні труби, трубопроводи з двошарових гофрованих труб, установити поліетиленові фасонні частини: відводи, коліна, патрубки, переходи; нанести дуже посилену антикорозійну бiтумно-гумову iзоляцію, улаштувати залізобетонні каналізаційні колодязі, установити фільтри чарункові, контрольно-вимiрювальну колонку та одиночний упакований протектор у порошкоподiбному активаторi.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ “ТБК “Полімер” з дорожчою на 58 тис. грн пропозицією.

ТОВ “Бердянськбудтрест” належить ТОВ “Азовська регіональна лабораторія сертифікаційних випробувань мастил та олив” та ПАТ “Компанія з управління активами “Славутич-інвест”. Фірмою “Азовська регіональна лабораторія сертифікаційних випробувань мастил та олив” (Азовлісма) володіє Світлана Векленко, яка бізнес-зв’язками пов’язана з народним депутатом Олександром Пономарьовим. Єдина публічна згадка про Векленко з’явилася місяць тому, коли журналісти зафіксували переписку в парламенті Олександра Пономарьова з абонентом на ім’я “Векленко Света”.

Варто додати, у системі “Прозоро” вказувалося, що цей тендер проводять для “здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації на самопливному каналізаційному колекторі та напірному трубопроводі у м. Бердянську”. Йдеться про низку аварій на бердянському колекторі, яка трапилася цьогоріч. Одну з аварійних ділянок колектору проклали 17 років тому, однак можливо через неякісні роботи метал піддався корозії. Поки комунальники змонтували тимчасовий вузол для перекачки стоків. Загалом на програму з реконструкції колектору потрібно 136 млн грн.

Після вказаних аварій міський голова Бердянська Володимир Чепурний дякував, зокрема, народному депутатові Олександру Пономарьову у допомозі з усунення наслідків аварії: “Дякую їм та народному депутату Олександру Пономарьову, який допоміг забезпечити місто усім необхідним для роботи у цій ситуації”.

Володимир Чепурний обирався на посаду міського голови від партії “Наш край”, самого Чепурного ЗМІ називають ставлеником Олександра Пономарьова, а саму партію “Наш край” в районі – підконтрольною цьому народному депутатові.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок