В Бердянському госпітальному окрузі буде створено Єдиний медичний інформаційний простір як частина реалізації медичної реформи в України

По матеріалам пресс-службы исполкома
31.10.2019 · 09:34 · переглядів - 369

В рамках втілення медичної реформи на вторинній ланці медичної допомоги в м. Бердянськ запускається проект впровадження Єдиного безпечного інформаційного простору. Проект втілюється Бердянською міською радою за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В Бердянському госпітальному окрузі буде створено Єдиний медичний інформаційний простір як частина реалізації медичної реформи в України

Сьогодні в межах офіційного візиту до Бердянська делегації зі Сполучених Штатів Америки в КУ “Бердянське територіальне медичне об’єднання” відбулася зустріч директора закладу Дмитра Єгорова, заступника міського голови Юлії Дойнової, депутатів-лікарів міської ради Євгена Георгієва та Ксенії Буханової із Джеймсом Куліковскі, координатором допомоги США для Європи, Євразії і Центральної Азії, Державний департамент США, Сюзан Фрітц, Директором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та представників проекту USAID. У ході зустрічі гості ознайомились із організаційним та технічним процесом підготовки до реформування вторинної ланки медичних послуг у місті, оновленням матеріально-технічної бази лікарні за кошти міського, обласного та державного бюджетів, обговорили етапи реалізації спільного проекту.

Додамо, що впровадження спільного проекту Бердянської міської ради та USAID розпочалось у жовтні 2019 року задля підвищення безпеки, якості та доступності надання медичних послуг для жителів Бердянської міської об’єднаної громади та Бердянського госпітального округу.

usaid

У результаті проекту буде створено Єдиний медичний інформаційний простір (ЄМІП) з автоматизованими робочими місцями. Це дозволить створити багаторівневі, взаємозв’язані бази пацієнтів, з можливістю зберігання персональних медичних даних пацієнта, здійснювати контроль проведеного лікування від необхідної вибірки пацієнтів, до індивідуального пацієнта. ЄМІП дасть можливість проводити глибокий аналіз всіх медичних процесів, так як система надає експерту можливість в мінімальні терміни отримати дані і обробляти запити будь-якої складності, з поданням даних в зручному вигляді.

Також буде здійснюватися повний контроль рухів медикаментів і витратних матеріалів на всіх етапах від надходження на склад, до пацієнта, який отримав цей медикамент або видатковий матеріал, а також реально спланувати обсяг необхідного фінансування КУ «БТМО» для забезпечення існуючих або планованих медичних процесів.

usaid

Єдиний медичний інформаційний простір з автоматизованими робочими місцями дозволить значно підвищити ефективність роботи всього медичного персоналу КУ «БТМО» і дозволить збільшити час роботи персоналу безпосередньо з пацієнтом за рахунок скорочення часу, необхідного на заповнення медичної документації, звітів і всіляких запитів так як багато стандартних форм і звітів будуть заповнюватися автоматично, а можливість роботи з електронними базами даних мінімізує час роботи над запитом будь-якої складності.

Реалізація проекту позитивно вплине на розвиток комунальної інфраструктури міста за рахунок відновлення матеріально-технічної бази галузі охорони здоров’я та покращить якість надання медичної допомоги згідно сучасних стандартів та протоколів. Після підписання офіційних документів буде оголошено про фінансову частину проекту та техничні характеристики.




Останні новини Бердянська
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок